כל הזמן נמנע מלצאת עם חברים בגלל האלכוהול

אנונ בן 21 | כתב את השאלה ב-16/11/18 בשעה 21:07

יש לי חשש כזה מחברים שלי.. יש לי שתי חברים ממש טובים שלי מהצבא (נפגשים כמה פעמים בשבוע) טסנו גם לחול והכל..

אבל יש רק בעיה אחת - כשהם יוצאים לבלות או מועדון וכאלה עם ידידות שלנו אני כל הזמן מבריז והסיבה היא רק בגלל שאני לא שותה וודקה.
אני פשוט מתבייש בזה ולא יודע למה.. אני יודע שזה דבילי ואני ממש לא מושפע חברתית אבל עדיין קשה לי להצהיר בפניהם את זה..
כשיצאתי איתם בפעמים הבודדות שתיתי בירה ושאלו למה דווקא את זה..

ואחד החברים שלי שם שרף אותי בצחוק כזה ואמר לי שאני מפחד מוודקה וכאלה אבל הוא כן חבר טוב שלי.. אמרו לי שאין מה לפחד ועשו לי בושות ליד הבנות..

זה לא יוצא לי מהראש האמונה הזאת.. בתכלס ניסיתי פעם אחת וודקה איתם אבל בגלל הסטרס הגוף שלי הרגיש ממש רע בלגימה אחת.. בירות עוד איכשהו אני בסדר ואין לי בעיה להשתחרר עם אלכוהול אבל אני מפחד לנסות.. וודקה זה חזק כזה..

איך מתחילים עם זה? האם אני באמת צריך להמנע מזה?
לפעמים הם נעלבים עליי שאני מבריז להם ולא מבינים את הסיבה האמיתית..