עצוב שחייל ששירת בקרבי השתחרר בלי הנפש שלו, איך להתמודד?

מישהו בן 24 | כתב את השאלה ב-04/11/18 בשעה 19:35

באמת שעצוב, לא חייב להשתתף בפעילויות בעזה או בלבנון וכדומה כדי להשתחרר מהצבא שאתה שבור נפשית וכמובן שאם אתה שבור נפשית אז אתה שבור פיזית,
מגיל קטן אמרו לך שאתה חייב לעשות צבא חייב! תהיה בן אדם! אבל אף אחד לא הכין אותך לזה לגרוע מכל, כל היום אתה נזרק בבית במיטה למשך שנה ויותר, בחוסר תפקוד מוחלט לא יכול לעשות כלום לא לעבוד, כל הצפיות של לפני הצבא להשתחרר ולטייל ולבנות עתיד נעלמו. חייל אמור לפחד מהמוות ולא מהתנכלויות של מפקדים,קצינים ולגרום לך לעבור מסכת יסורים. פגעו בך בנקודות הכי רגישות שאמא שלך לבד בבית ונותנים לך 21,28 בחגים, ועוד כל כך הרבה ניסו לא לשחרר אותי גם בבר מצווה של אחי. וזה עוד חלק קטן מהדברים כמובן שגם כליאה הייתה, אחרי שהייתי מדוכא ולא יכלתי לתפקד טוב הוסיפו לי מלח על הפצעים הכניסו אותי לכלא, ממש סבלתי 3 שנים שהיו אמורות להיות חוויה הפכו לסיוט שלא משחרר ממני ביום יום.
זה דברים שלא מרפים ממני ועברתי עוד הרבה מאוד זה רק חלק קטן של דברים, אני חושב שהייתי בשבי 3 שנים ולא בצבא. אפילו לא הייתי יכול לאכול ולישון בצבא אחרי כל היסורים. הייתי חוזר הביתה מת נפשית אבל החרדות עוד לא התעוררו בזמן הצבא.
איך אני יחזור לעצמי? אני מרגיש מת בתוך גוף חי, לאחרונה התחלתי להיות ממש אנמי
אני יושן 14 שעות ביום זה לא תקין כל 3 שעות שאני ער אני נהיה ממש עייף והולך לישון ואני לא עושה כלום, מה אני עושה? אני לא עובד אני כל היום בבית חרדות פחדים דיכאון דברים שלא היו לי לפני, כל החרא הזה של חרדות ופחדים הכרתי את זה בכלל?
אומנם אני שנה וחצי ככה זה התפרץ לי חודש אחרי שחרור הצבא ואני משוחרר שנה וחצי תחשבו כמה זה אני מכובה, לא רואה את האור בקצה המנהרה ואין כפתור שידליק את האור לפחות אם היה הייתי עושה הכל כדי להגיע וללחוץ עליו כדי שאני אחזור לבן אדם שהייתי לפני מאושר, בעל חוש הומור אומנותי, מלא באנרגיה ורצון לעשייה וליצור,
אהבה לכולם, אושר!!!!!!.
האם אני יחזור לעצמי? יחידה לתגובות קרב פסיכולוגים סוג ז' לא מבינים כלום מהחיים שלהם עלק פסיכולוגים, עזבתי אחרי 3 פגישות.
אני גר בצפון אני מת לעבור למרכז אבל כל החרדות והתסמינים שסובבים לא מאפשרים לי. נמצא במבוך ללא סוף.
בתכלס אני אבוד אבדתי עם משקל מאוד כבד על הגב עד שאני אקרוס סופית ויתמוטט
זה רק עניין של זמן.
ולא ממש אני לא הולך לפגוע בעצמי למי שחושב שמסיק כך בחיים לא אעשה את זה לא משנה מה.

האם אני אצא מזה?

כן

לא

תשובה בתגובות

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מה שעובר עליי"