רוצה שנחזור להיות חברים טובים אך לא בקשר זוגי. איך לעשות את זה? והאם כדאי?

מילקי בת 17 | כתבה את השאלה ב-22/10/18 בשעה 20:03

שלום , שמי מילקי בת 17 ויש לי חבר (אותו הגיל)
אני והוא כבר שנה וחצי ביחד בעבר היינו חברים ממש טובים ורק אחרי כמה חודשים נהיינו זוג רשמית.
לפני כשבוע עברתי מסע משמעותי בחיים שלי שאני אף פעם לא אשכח בחיים ,התחלתי יותר להעריך את עצמי ולדעת את היכולות שיש בי..אבל קרה מצב שהתחלתי לראות ככה את הצדדים הלא טובים שיש לי בזוגיות הזו.
חבר שלי בן אדם קשה והוא כל דבר לוקח בצחוק
כל נושא שיחה רציני שאני חייבת לדבר איתו הוא לוקח בסוג של "בסדר" ואז נעבור לצחוק זה מראה לי הרבה פעמיים על חוסר אכפתיות שלי כלפיי וככה זה פורק אותי מבפנים.
היום נפגשנו וניסיתי לדבר איתו על הכל (לא דיברתי איתו הרבה זמן מרוב המחשבות שהיו לי) ועדיין אפילו שזה היה שיחה רצינית בשבילי הוא עדיין לקח את זה כמשהו לא הכי רציני ושזה יעבור לי...רציתי ממש לסיים עם זה
אבל הוא בן אדם שממש חשוב לי ,אני רוצה עדיין שאנחנו ניהיה בקשר טוב שכזה אך לא בזוגיות...
אני רוצה לחזור להיות חברים טובים כי לי ולו יש קשר מיוחד שלא באלי לאבד...
אני לא יודעת מה לעשות, האם ללכת על זה בידיעה שהוא יעזוב ? או שלא לפגוע בו כי אני יודעת כמה הוא אוהב אותי ורוצה להיות איתי אבל בזמן הזה אני אפגע יותר ?

להיפרד ולהסביר שאני רוצה קשר ידידי?

להיפרד ,אפילו שאני יודעת שהוא יעזוב לנצח.

להיפרד אך עדיין לנסות להסביר לו שאני חייבת אותו.

לא להיפרד ולנסות להביא לו הזדמנות .