טעות נגררת בשאלה מתמטית, כמה יכולים להוריד לי?

YK בן 17 | כתב את השאלה ב-17/09/18 בשעה 18:48

שלום וברכה,
ראשית כל אבקש לקבל תשובה רק ממי שיודע באמת ויש לו ניסיון וידע בנושא ולא "נראה לי" ו"לפי דעתי".

אני תלמיד בכיתה י"א ב5 יח"ל מתמטיקה והיום היה לנו מבחן ראשון על החומר של שנה שעברה, יש לציין ששנה שעברה הייתה עבורי ממש גיהנום, בתחילת שנה לא הרגשתי טוב ולבסוף הדבר התברר כמחלה כרונית בעקבותה נאלצתי להעדר רבות מהשיעורים, נאלצתי ללמוד את מרבית החומרים לבד אבל לא וויתרתי ונשארתי ב5 יחידות.

למבחן הזה התכוננתי די טוב והשלמתי כמה נושאים גדולים שהייתי צריך להשלים, ולביזנס, במבחן היו 3 שאלות ובשאלה ה2 היה משוואה עם פרמטרים שצריכים לפתור כמשוואה ריבועית.
הטעות שלי הייתה שבשורש במשוואה ריבועית היו פרמטרים ועשיתי את זה במחשבון ורק לאחר המבחן התברר לי שבעבר המורה אמרה שאסור לשים פרמטרים במחשבון, דבר שהוביל לטעות בסעיף א' ואני מקווה שלפחות בסעיף ב' לא ירד לי ניקוד (היו בסך הכל 2 סעיפים והתרגיל שווה 33 נקודות)

הייתי שמח לשמוע ממישהו שמבין איך החוקים של חישוב ניקוד במבחן ובבגרות עובד ואם יש מצד שהיא לא תוריד לי את כל הסעיף.

בתודה מראש YK :)

עדכון מYK, שואל השאלה 2018-09-17 20:31:05

תודה לכל העונים למינהם, אשמח לתשובות נוספות, מקצועיות ובעיקר כאלה שאני אוכל מתוכם להמקח איתה במידה והיא לא תסכים. (כמובן בצורה מכבדת)
שמור עדכון

זה הגיוני שהיא תוריד לי את כל סעיף א'?

כן

לא

אחר