לאחר תאונת דרכים (תאונת עבודה) זקוקה לייעוץ מה קורה במצב של אובדן כושר עבודה?

צריכה ייעוץ בת 23 | כתבה את השאלה ב-24/08/18 בשעה 16:03

היי מבקשת לא לשפוט וייעוץ עדיפות ממי שמבין בנושא.
אני כיום 3 וחצי חודשים לאחר תאונת דרכים בדרכי לעבודה. הייתי רוכבת קטנוע מישהי נכנסה בי עם רכב וכתוצאה מהפגיעה חטפתי מכה חזקה בגב שבעקבותיה אני בסדרת טיפולי פיזיותרפיה (כבר סיבוב שני) ומעקבים של אורטופד. בנוסף כתוצאה מהפגיעה חטפתי מכה בראש ונהיה שבר בגולגולת. היום לאחר שלושה וחצי חודשים בבית המצב הרפואי די השתפר אך לא מספיק כדי לחזור לעבוד במשרה מלאה וגם לאחר רופא תעסוקתי נאמר שצריכה עוד הרבה זמן בבית. לא אשקר עד כה היה לי גם די נח מה גם שעד כה לא משנה מה הייתי הולכת לעבודה גם עם 40 מעלות חום אם צריך אך הפעם החלטתי לתת לגוף ולעצמי את המנוחה עד הרגע שבאמת ארגיש שמסוגלת לחזור למשרה מלאה לעבודה. וכשאני אומרת משרה מלאה אני מתכוונת ל13 שעות כל יום 6 פעמים בשבוע כי זו העבודה שלי. העבודה היא כטבחית במטבח בו העבודה מאוד פיזית עם משקלים כבדים והמון לחץ. לא רוצה להגיע למצב שישללו את המקצוע שלי זה משהו שלא בא בחשבון אך עדיין לא מסוגלת כרגע לחזור למתכונת כזאת של עבודה. היום אחרי 90 יום בבית הגשתי תביעה של אובדן כושר עבודה לביטוח חיים שעשו לי מהעבודה (ביטוח מנהלים) ולוקח המון זמן עד שהתביעה תתקבל ואקבל תשלום על הימי מחלה הנוספים. בעקבות המצב הכספי רציתי לנסות לעבוד פעם פעמיים בשבוע בעבודה שהיא תשלום במזומן אך מפחדת כי הרבה אנשים אמרו לי שיש מערבים מצד חברות הביטוח אל יש לציין שהתביעה נדחתה עד להשלמת מסמכים של רופא תעסוקתי שלחצי מסמכים והם עדיין לא התקבלו מה שאומר שעדיין לא התחילו תהליך של בירור המצב הרפואי הנוכחי ועד שייכנס כסף יש לפחות עוד כחודש והמינוס בבנק די מקשה על המצב. נכון זה לא מוסרי אולי אך אין לי הרבה ברירות ובכללי זה רק ניסיון עקב המצב הכספי וגם ניסיון של איך יהיה לחזור לעבודה משהו שאני כן רוצה אך לא מסוגלת ב100%!! אם אחזור לעבודה במשרה מלאה פשוט כרגיל וארגיש שלא מסוגלת לא יהיה דרך חזרה אחורה משם וזה הופך את התהליך ליותר מסובך גם מצב הביטוח לאומי וגם מצד הביטוח הרגיל. אשמח לעצות ממי שמבין האם באמת יש מעקבים? אם כן זה הגיוני שבשלב הזה של התביעה יהיה מעקבים? או שבכלל עדיף לחכות וזהו? תודה רבה לעוזרים.

האם כדאי לנסות לעבוד בתשלום במזומן למרות החשש ממעקב של חברה הביטוח?

לתת לגוף מנוחה כמו שהרופאים אומרים ולא להיכנע ללחץ הכספי.

רב הסיכויים שאין מעקב וללכת לעבוד פעם פעמיים בשבוע.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "פיננסי וכלכלה"