סרטן הלבלב לסבתא היקרה שלי, אין לי עם מי לדבר חוץ ממשפחתי

אני בת 15 | כתבה את השאלה ב-17/08/18 בשעה 16:44

היום נודע לנו שסבתי בתהליך ראשוני של סרטן הלבלב (הגידול יותר מ - 2 ס''מ, T2).
3 חודשים שלמים היו לה בחילות וכאבים נוראיים, וירידה חדשה במשקל, והתורים לרופאים התעכבו בלי סוף למרות שניסינו לזרז אותם.

אנחנו מסתירים זאת ממנה, היא הייתה בטוחה בשלושת החודשים האלה שזה בהחלט סרטן, אך אנחנו אפילו לא חשבנו על כך..
כי סבתא, היא האדם הכי חזק שאני מכירה, היא בת 80 והיא פשוט ממריאה!
חזקה פיזית ברמות מדהימות, כל הזמן קמה בבוקר להליכות, כמה פעמים בשבוע לים ולבריכה, את כולם היא משאירה עם פה פעור.

ופתאום, באופן חד שלושת החודשים האלה שינו את חייה ואת חיינו.
היא בחיים לא וויתרה על כלום, וכמובן שלא על הפעילות הספורטיבית, ועכשיו..
היא אפילו לא יוצאת מהחדר.. הכאבים עזים.

חשוב לציין שכל חייה היו לה בעיות גדולות עם הבטן, כל פעם משהו אחר..
עוד מאז שהייתה נערה במלחמה.

אני אתמודד, אין לי אפילו רצון לשאול על אופן ההתמודדות..
צריך להיות חיוביים ולהמשיך בשגרת החיים, לשמח ולהיות עמה.

אך קשה לי, עם כך שהמצב יחמיר, ואני מציינת שוב - *היא לא מודעת לסרטן*.
למה? כי רגשית היא חלשה, כבר כשקיבלנו את התוצאות כאב לה הלב חצי יום מהלחץ.. ובגלל זה עדיף לא לספר.
חירבשנו מלא, והיא בתקווה שהכאבים יעלמו, היא חושבת על הדברים הקטנים שסיפרנו לה (כמו רמת סוכר גבוה מהרגיל) וכו', היא לא מודעת למה שמחכה לה, וכך גם אנחנו.

מעטים מאוד מבריאים מסרטן הלבלב ..
ובתוצאות כתוב - ''תהליך בלבלב וממנו חשד לפיזור כבדי''..
בשלושה חודשים! זה מתפתח נורא מהר.

רציתי לשאול, אם אתם מכירים בני אדם קרובים שיש להם את המחלה הזו.
כמה שנים הם חיים מאז המחלה? באיזה שלב הסרטן? בני כמה הם?

ו.. איך לעזאזל אני מקבלת את זה שסבתא שלי חולת סרטן הלבלב?
איך אני מפנימה את זה שבן אדם כל כך חזק פיזית לפתע חולה בזה?
(ידוע לי שבסרטן לא שולטים, גם האנשים הבריאים, אך אני לא מצליחה להפנים, אני בהלם) ..

תדמיינו את עצמכם במצב שלי.
דבר כזה מתגלה לכם, מסתירים את האמת לזמן מה מהבן אדם החולה, לבן אדם ההוא יורד סלע ענק מהלב, ומכאן אפשר רק לדמיין מה קורה בהמשך..

בכל זאת אני בתקווה ענקית שהיא תבריא, למרות שהמחלה הזו כבר לא יוצאים..
גידול של 2+ ס''מ!

פתאום נתחיל אותה לקחת לרופאים והיא לא תקלוט למה ואיך,
ואז כמובן שדבר זה יחשף..
היא יכולה למות מהתקף לב.

אלפי שאלות.. בעיקר פריקה, כי אין לי עם מי לדבר חוץ ממשפחתי.

מישהו? בבקשה? משהו? את דעתכם? מה הייתם עושים במצבי/מה עשיתם?
ובבקשה מענה על השאלות הקודמות..

תודה.

מכירים בן אדם שהבריא ספציפית מהסרטן הזה?

כן, הבריא

לא, נפטר