באיזה מקום לבחור כדי ללמוד מדמ"ח?

מבולבלת בת 22 | כתבה את השאלה ב-02/07/18 בשעה 14:20

אני צריכה לשפר את הציון בחמש יח"ל כדי להתקבל למדמ"ח בטכניון, אוניברסיטת תל אביב ו HIT באופן כללי (ואין לי בעיה עם זה. פשוט בתיכון עשיתי מרד נוערים אבל יש לי ראש למתמטיקה) וכעיקרון לטכניון ותל אביב אני צריכה לעשות פסיכומטרי בציון גבוה לעומת זאת ב HIT יש פטור מפסיכומטרי אם ממוצע הבגרויות שלי מעל ל 102 (יש לי 106 ).
HIT היא מכללה (מכון טכנולוגי) אבל היא תחת חסות של אוניברסיטת תל-אביב ולוקח לי להגיע לשם חצי שעה בערך לעומת תל אביב שלוקח לי שעה במינימום. (ובטכניון זה פשוט לישון במעונות...)
המון אומרים לי שלמה ללכת למכללה אם הם חושבים שאני מסוגלת להתקבל לאוניברסיטה. (בלי קשר לטכניון כרגע ). אבל מצד שני נתקלתי גם בהמון דעות חיובות על HIT שזו אומנם מכללה אבל הלימודים האקדמאים ברמה גבוהה וגם עוסקים שם במחקר.אני נוטה מכולן ללכת ל HIT כי 1. זה קרוב יותר לבית. 2. יותר קל להתקבל (מבחינת הפסיכומטרי. ראיתי מה חברות שלי עוברות בגללו ולא בא לי להגיע למצב שלהן) אבל מצד שני מה שבא בקלות... ואני לא יודעת איזה ערך יש באמת ללימודי מדמ"ח שם...

עצות?

עדכון ממבולבלת, שואלת השאלה 2018-07-03 22:02:36

מאוד חשוב לי שאתם מעבירים ביקורת על אקדמיה זה כי אתם מכירים ממש את המוסד כדי שאבין ולא סתם באופן כללי ובגדול.

טוב אני לא הולכת להגיד את זה כל פעם מחדש.
" יצא לי לדבר עם בגורי HIT והם עובדים בהייטיק ובביטחון המדינה והם מרוויחים המון."
" אבא שלי למשל עובדת בהתעשייה האווירית ואמר שיש המון בגורי HIT אצלו (הוא מהנדס) ובתעשייה מאוד אוהבים את HIT."
"אבל מצד שני נתקלתי גם בהמון דעות חיובות על HIT שזו אומנם מכללה אבל הלימודים האקדמאים ברמה גבוהה וגם עוסקים שם במחקר".
" הרי ממה שאני הבנתי ויצא לי להתקל- זה נחשב למוסד ברמה גבוהה ויוקרתי עם מחקר. הוא פשוט מכללה"

אם אתם בקטע של לתת לי מידע שטחי בלהתבסס על האינטרנט או הידיעה הכוללת על ההבדל בין מכללה לאוני' - תחסכו. אני לא מטומטמת ואין טעם לחזור על המנטרה "אוניברסיטה נחשב ממכללה" סתם ככה בלי להבין בכלל מה אני אומרת פה. אם זה לא ברור, ממחקר על התעשייה hit נחשב מאוד אבל הוא פשוט מוגדר כמכללה. ולכן באתי לקבל עצות... ציפיתי לאנשים שלמדו מדמח ומבינים בעולם הזה ועובדים פה.. לא כאלה שמשקיפים ורק שומעים מכללה... מקבלים צמרמורת.

אגב, אם לא היה חשוב לי שאנשים שמבינים יענו לי לא הייתי מציינת hit. פשוט הייתי נותנת לכם לשפוט את האקדמיה על סמך ההגדרה הכוללת וכותבת מכללה וזהו.
שמור עדכון

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"