לא מצליח להשלים עם עצמי ועם העבר שלי! איך להתמודד?

כועס בן 22 | כתב את השאלה ב-28/06/18 בשעה 14:31

היי לכולם, יש לי בעיה קטנה( קטנה גדולה), אני לא מצליח להשלים עם העבר שלי ועם עצמי. העניין הוא כזה התחלתי הנדסאי לאחר התיכון(המקום שבו עשיתי את זה היה בסיס צבאי עם נהלים צבאיים), התחלתי ביולי ואני מגדיר את זה כלהיות בצבא, לאחר שמונה חודשים החלטתי לפרוש מן המסלול (כתוצאה מלקויות למידה שבא לידי ביטוי בקושי ומחוסר עניין), התגייסתי ללוחמה, איתרע מזלי התגייסתי במרץ המחזור האחרון שעושה שלוש שנים... מצאתי את עצמי משתחרר מהצבא בגיל 22 לקראת השחרור שלי עשיתי פסיכומטרי כבר בחודש הראשון לשחרור סיימתי התאכזבתי מהציון 570 (יש לציין שהתאמנתי למבחן הזה כשנה לפני הרבה זמן?!, כן חייב בתור לקוי למידה...+קורס ללקויות למידה שעולה בהתאם), באזרחות אני רואה המון אנשים שלא התגייסו ובגילי עם תואר ראשון, אני רואה בנות בגיל 20 שהשתחררו תקופה! לפני, הספיקו כבר לכבוש את העולם... אני רואה אנשים שניגשו לפסיכומטרי הראשון וקיבלו 680 (למדו שלושה חודשים בלחץ), אני פשוט מאוכזב מעצמי מאוכזב מהעבר שלי , לא יכול להשלים איתו!, אני תמיד שואל את עצמי למה דווקא אני, למה יש לי לקויות למידה,(כאילו שאני שולט בצורת גזע המוח הקדמי שלי או בתזרים החשמלי במוח שלי),למה אני צריך ללמוד שנה(לישון שעתיים בלילה), בשביל לקבל ציון שאנשים מקבלים אחרי שלושה חודשים של אימון, למה אני השתחררתי בגיל כול כך מאוחר ועשיתי שלוש שנים ושמונה חודשים צבא, למה למען ה ויתרתי על חצי מהחופש הגדול האחרון שלי(מהרגע שהתגייסתי לא נחתי כל הזמן חתרתי להתקדמות מתמדת מה עם חופש?!), למה אני צריך לעבוד קשה יותר מכולם רק כדי לשרוד לימודים, ועוד הרבה למה למה ולמה.!!

עדכון מכועס, שואל השאלה 2018-07-02 15:25:55

תודה רבה לחוכמת ההמונים, עזרתם לי מאוד, המסקנות שאני יוצא מהם:
1.לא להשוות את עצמי לאחרים ואפילו לא להתעניין בתוצאות של אחרים כי הדבר לא רלוונטי.
2.אין מה להצטער על העבר כלשונו כן הוא "עבר".
3.להמשיך להשקיע מכיוון שאתה רוצה להיות הגירסה היותר טובה של עצמך.
4.השקעתה ישבתה חרשתה פרגן לעצמך!!(זה רק יעלה אותך).
5."שמח בני בחלקך"
6.החיים לא קלים בכלל, הם יפילו אותך לבירכיים וישאירו אותך שם אם תתן להם, אף אחד לא יכול להכות בך חזק כמו החיים, השאלה כמה אתה יכול לספוג ולהמשיך כרגיל, כמה אתה יכול לסחוב ולהמשיך, ככה מנצחים!!!!!!!!!!!
7.נכשלתה אבל השקעתה? אולי תנסה שיטה אחרת.
8.תחשוב חיובי קל מאוד למצוא שלילי בעולם תן לו לעבור מעלייך.
9.אין אדם בעולם שיכול לשפוט אותך ולהגדיר לך מי אתה ומה אתה, הוא כנראה לא מבין!!
10. לא ראיתי את יגאל אלון אבל אולי:)
עכשיו כל המטרה שלי שאנשים ישימו לב לדברים שנאמרו כאן, זה רק יועיל להם!!
תודה לכולם הבעיה נפתרה, אני מרגיש הרבה יותר מחוזק ושלם עם עצמי!!
שמור עדכון

איך אני משפר את המצב שלי?(לפי אופציות שהציעו לי).

"תפסיק להשוות את עצמך לאחרים" (איך אני יכול שזה עוטף אותי).

"אילו החיים אתה סתם בכיין" (אם אלו החיים אז זה פשוט לא הוגן)

"אז השתחררת בגיל 22 אז קשה לך בכול מה שקשור ללמידה ?SO"

"אתה צריך לנוח..."

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מה שעובר עליי"