האם זה תקין למסור צ'ק פתוח ללא תאריך עבור שכירות דירה?

אדם בן 23 | כתב את השאלה ב-08/05/18 בשעה 20:30

ערב טוב אנשים יקרים.
אני סטודנט באחת המכללות שנמצאות בפרברי המדינה, והחלטתי לשכור יחידת דיור קרובה ללימודים.
מצאתי דירה שנראית לי אחלה, וגם הבעלים נראה בחור טוב. שכ"ד חודשי 2000 ש"ח.
בחוזה מול בעל הדירה, התבקשתי, למסור לידיו 12 צ'קים, עבור תקופת השכירות, 1 לחודש כל צ'ק.
כמו"כ, מבקש בעל הדירה שאני אחתים על טופס ערבות ערב כלשהו, שאם וכאשר לא אעמוד בהתחייבויותיי. עד כאן זה בסדר.
אבל בעל הדירה מבקש שאמסור לו צ'ק על סך 6000 ש"ח, ושיהיה צ'ק פתוח, כלומר ללא תאריך. לציין שעל כל הצ'קים שלי כבר מוטבע למוטב בלבד, וכן שמו של בעל הבית ייכתב על הצ'ק.

האם זה תקין למסור צ'ק פתוח ללא תאריך?
חשבתי בתחילה למסור לו את הצ'ק, ולהוסיף "צ'ק ביטחון" על גביו, בגלל המשמעויות המשפטיות הנגזרות מכך, אולם בעל הדירה מתעקש שיהיה צ'ק על הסכום הנ"ל, ללא תאריך - כלומר, בתכלס הוא יכול להפקיד את הצ'ק בכל רגע נתון.
כמובן שבחוזה יש סעיף שהוא לא יוכל לעשות בצ'ק זה שימוש אלא אם כן יפר את תנאי החוזה, וגם אם כן, עליו להודיע לי על כך שבועיים מראש.

אשמח לשמוע את דעתכם האם אני פרנואיד, או זה תקין

תודה!

האם דרישות בעל הבית בסדר?

כן

לא

אחר, אוסיף תגובה

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "בית, שכנים ושותפים "