נמאס לי שאבא שלי מאיים מקלל ומוריד לי את הביטחון, איך להתמודד?

וונדר וומן בת 16 | כתבה את השאלה ב-24/04/18 בשעה 21:47

בשנתיים האחרונות עברתי שינוי הייתי ילדה חסרת ביטחון והייתי נותנת לאנשים לפגוע בי ואחד האנשים האלה היו אבא שלי הייתי מפחדת לענות להם ובשנתיים האחרונות עברתי שינוי והתחלתי לפתח ביטחון עצמי לא לאפשר לאנשים לרדת עלי ולהשפיל ולהעליב אותי אבל משום מה יש בן אדם אחד שלא משנה מה הוא תמיד יוריד אותי ואני לא יודעת למה אבל כל פעם שהוא אומר לי משהו אני מתחילה להתפרץ בבכי הבן אדם הזה זה אבא שלי לעומת זאת אם בן אדם אחר יגיד לי את אותי משפט אני אפגע בפנים אבל אראה שאני חזקה מבחוץ אבא שלי היה פוגע בי מאז שאני זוכרת את עצמי בזמן האחרון המצב התדרדר אנחנו לא מפסיקים לריב והוא כל הזמן מאיים עלי היה יום אחד שלא התעוררתי לבית ספר אז הוא התחיל לצעוק עלי ולאיים שהוא ירביץ לי כמו חולה נפש היום למשל לפני שהלכתי לישון ראיתי שהבית מבולגן ולא רציתי להשאיר לאמא שלי לסדר אותו אז סידרתי את כל הבית ואחרי זה שבאתי לסדר את החדר הוא בדיוק בא והתחיל לצעוק עלי ולקלל אותי שהאורות דלוקים ואמרתי לי אבל אבא זה היה בגלל שסידרתי הרגע בדיוק סיימתי ואז הוא איים עלי שאלא ני אגיד עוד מילה אחת הוא יעיף אותי מהבית וגם הייתה פעם אחת שהוא ראה אותי ממש בוכה אז במקום לשאול מה קרה הוא פשוט אמר לי אל תבכי פה תלכי מפה ואלו באמת כמה מקרים מכל המקרים שהיו אני שמחה לפחות שזכיתי באמא שלי שהיא מבינה אותי הכי בעולם והיא באמת מושלמת אבל למרות שהיא מעירה לו שום דבר לא עוזר זה עוזר לשעתיים ואז עוד פעם זה קורה הוא מדבר לאמא שלי ממש לא יפה וכל הזמן מקלל את ההורים שלה והיא כבר מיואשת באמת לא טוב לי להיות בקרבתו אני מצטערת להגיד את זה אבל אני באמת שונאת אותו לא כיף לי לראות לחיות להסתכל לדבר עם הבן אדם הזה אני רק רואה אותו ואני בורחת לחדר נמאס לי שהוא מאיים שהוא יעיף אותי ושהוא ירביץ לי ושהוא מקלל אותי מה אני יכולה לעשות בבקשה אני כבר מיואשת ודיבורים לא עוזרים עם אף אחד.

מה לעשות

להתלונן לרשויות או ליועצת שלי

להמשיך כרגיל

פשוט לעבר לפנימייה