איך מתמודדים עם אנשים שמשקרים במצח נחושה?

לאמשנה בת 23 | כתבה את השאלה ב-18/04/18 בשעה 09:51

מצטערת על הכותרת שאולי נשמעת קצת שיפוטית,
אבל מסתבר שיש לא מעט אנשים שמשקרים במצח נחושה וזה סבבה לגמרי. מציירים מציאות מדומיינת ומצבים שמסתובבים לא נכון.
אני לא מדברת על שקר לבן שנועד לעגל פינות וזה לא שקר שמגן על מישהו,זה פשוט סילוף האמת וטשטוש סיטואציה.
בדרך כלל אני מתרחקת מאנשים כאלה והם מרגישים ממני סוג של גבול שהם לא יכולים להכנס דרכו אליי.
אבל מה עושים אם לומדים או מעבירים עם אדם כזה חוג והוא צריך להתנהל מולך? זה ממש כמו להתנהל בתוך נזילה. משהו שם רקוב מהיסוד וחבל על המים.
הבעיה האחרת היא שכשמדובר בסילוף עובדות, השקר בשבילם הוא האמת, הוא מה שקורה בפועל. הם באמת מאמינים בשקר שהמציאו. אנשים ממש מאמינים למציאות מדומיינת (תאכלס אין להם באמת עובדות אחרות להשען עליהן).
לפעמים אני מנסה לנער את עצמי מול מה שאני שומעת או רואה והם לא מזיזים אפילו עפעף... לפעמים רועד להם קצת הקול אבל הם מתעשתים מהר ומאוד נחרצים. כאילו..WTF??.
יאללה בסדר, אני קצת תמימה אבל אם אני לא בוחרת להשחיר את ההתנהגות שלי אז אני תמימה ולהגיד את האמת זה לא מכבד אותי? השקר יהפוך את המציאות לאיזו שאני רוצה? תאכלס.. אם אדם עם ביצים מברזל יעמוד מול שקר-הוא עולה על השקרן.
אני אדם מאוד חזק נפשית, יש לי כוח סבל של שור אבל מול שקר עוד אין לי חיסון ושלא תטעו, כבר מזמן הפסקתי "לתקן" את העולם ומזמן הבנתי שיש גם חלאות עם חיוך נוראא נחמד וסקסי אבל שקר מבחינתי זה השיא הגועל.
בכוכב שלי... הכל ישר בחיתוך של סכין יפנית. שחור או לבן וקצת אפור. וגם באפור הזה אין שקר. סורי, לא יודעת עדיין איך אוכלים חיה כזאת.
בן אדם משקר מול העיניים, מבחינתו זאת האמת והוא ממשיך ללכת ישר ולמצמץ בלי הפרעה.
כאילו מה? זה העולם החדש? זה מה שאנשים רוצים?

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "חברים ואנשים"