לא יודעת מה ללמוד, כן יודעת במה רוצה לעסוק

אחת בת 20 | כתבה את השאלה ב-26/03/18 בשעה 19:16

שלום לכולם!
אני נמצאת כרגע כמה חודשים לפני השחרור מצהל,ונמצאת בשאלה של מה ללמוד (ובהמשך מן הסתם איפה).

אני לא יודעת באיזה תואר לבחור,אני רק יודעת שאני ריאלית ומעניינים אותי תחום המדעים המדויקים הנדסה וכו.

כמו כן,אני יודעת שאני אוהבת לדבר מול קהל ולהרצות, וגם טובה בללמד,ולכן השאיפה שלי בסוף התהליך המאוד ארוך שכולל תואר שני ,דקוטורט ופוסט דוק (ומקווה שהשאיפה לא נאיבית מידי) זה להיות מרצה חוקרת.

אני באמת ובתמים חושבת שאני לא יודעת מה כל תואר אומר. כשאומרים לי תואר ב ״מדעי המחשב ״ או ״פיזיקה״ לדוגמא,אני אומנם רואה את הסילבוס ומה התואר כולל אך לא באמת יודעת מה המשמעות של כל קורס כזה ואם אני אוהב את זה ברמה של להתמסר אליו ו״להתחתן ״ עם האקדמיה,מה גם שקיימת חפיפה רבה בתחומים האלה וקשה לי לאמוד על ההבדלים בינהם עד הסוף (לדוגמא :במה שונה הנדסת חשמל בפועל ממדעי המחשב?)

אשמח אם משהו יוכל לחדד לי את ההבדלים ,ואולי טיפים איך כן בסופו של דבר להגיע לבחירה מושכלת ולא לבחור תואר ב״מים עכורים״...

ועוד שאלה קטנטנה:הבנתי שאין בארץ ,לפחות באוניברסיטאות,תואר ב״מדעי המוח״.(יש את האח שלו ״מדעי הקוגניציה״ ,אבל לפי מה שהבנתי זה תחום רחב שמעגן בתוכו הרבה נושאים הלקוחים גם מעולם הבלשנות והמוזיקולוגיה,ולא מתעסק במדעי המוח ישירות...) לכן,במידה ואני מעונינת לעסוק בחקר המוח-איזה תואר ראשון עלי ללמוד כדי שיתן לי את הבסיס המיטבי לתואר השני עם כמה שפחות קורסי השלמה?

תודה רבה!!!

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"