האם הוא מתחזה? מדובר באדם ללא פרופיל באף רשת חברתית

אחת שמודאגת בת 25 | כתבה את השאלה ב-21/10/17 בשעה 10:57

שלום רב,
אני שואלת מתוך מקום שהוא לצערי *נואש* למידע. וצמא לאמת.
אני בת 25, הגעתי לאילת על מנת לעבוד והכרתי בחור שמלכתחילה (השיחה הראשונית בנינו) נראה לי לא הכי אפוי, אבל אם זאת מעניין מאוד.
הוא טוען שהוא בן 24, שירת ביחידה מובחרת במג״ב (עתיד להשתחרר משירות סדיר?) בחודש בו הכרנו, מספר על משפחה בעלת קריירה משטרתית. כמובן שהסיפור לא נשמע הגיוני גם אם התגייס בגיל 19, השחרור כאמור צריך להיות בגיל 22 לכל היותר.
בנוסף הוא מספר על כך שהוא היה מבוקש מאוד ברשתות החברתיות יחצנים מסוימים מאזור הצפון מכירים אותו בתור בחור בן 26-27, חלק אומרים 22-24
חברה מהעבודה ואנשים נוספים שמו לב לקצרים בגרסאות- ולכן שאלו אותו ״שאלות הכרות״ כדי לבחון האם עומד באותה הגרסה.
לא מוכן להגיד מתי נולד (תאריך לידה)
לא מוכן לציין שם משפחה( אחת העובדות שמעה במקרה מהאחראית משמרת במקום)
לא מסתובב עם ת״ז
ידוע שגר באילת לסירוגין והיה שותף של אחד המנהלים שלנו לחדר 5 שנים (אותו מנהל לא חושף יותר מידי מידע)
הבחור מסתובב עם מעל 3 טלפונים נידיים, כולם דור 2 וטלפון אחד סיני ״סמארטפון״.
עד לא מזמן גם לא היה לו וואטספ, הוא טען שהוריד אותו ספציפית בשביל בחורה מסוימת שכך הם מנהלים שיחות וידיאו.
ביררתי באותה יחידה (חבר שאני מכירה משרת שם) הוא לא היה שם מעולם.
תמיד דיבר על תעודת שוטר התעודה היחידה שראיתי (ללא פרטים מזהים) תושב אילת.
במקור מחיפה/הקריות.
כשהוא ״נעלם״ לאחר המריבה הראשונה הוא טען שהוא החליף מספר בדקתי מול חברות הסלולר מדובר במספר טוקמן. שאלתי והוא השיב שהתבייש להודות שזה חשבון טוקמן.
לאחר תקופה המספר פעיל רק להודעות וואטספ (לא חשוב מאיזה טלפון מתקשרים)
ולאחר מכן גם את הוואטספ הוא מחק.
אין לי מספרי טלפונים של המכשירים האחרים מיותר לציין כי אין לו חשבון פעיל באף חברת סלולר.
הבחור גרם לבחורה מסוימת שאני מכירה להתאהב.
אותה בחורה הגיעה למצב שהיא בהתקפי חרדה וכל הזמן שואלת את עצמה ״עם מי יצאתי? ואם הוא אוהב אותי למה אני לא יודעת עליו כלום?״
ואני חסרת אונים מולה .. אין לי מושג את מי לשאול ובחברת משאבי האנוש קל וחומר שלא יעבירו מידע אישי אודותיו למרות שהצוות ידע שהם בזוגיות.
בחברת משאבי אנוש אחרת הוא סיפר שעשו לו בדיקת אמינות ותחקיר ביטחוני והוא יצא מעולה והוא ללא עבר פלילי.
אבל שוב, זהו מידע רגיש.
הבחורה ניתקה איתו את הקשר לאחר מריבה (אחת מיני רבות) בניהם והוא בחר לנתק את הקו (כאמור יכול להיות שהספיק להחליף מספר שוב דרך כרטיס סים טוקמן)
והיא בחששות שמה יפגע בה.
הבחור מעולם לא ביקש עזרה כלכלית או כסף והיה אמין מהבחינה הזאת.
המון בנות מאזור אילת מכירות אותו ואני מניחה שכמה יותר וכמה פחות נפגעו ממנו בדרך כזאת או אחרת.
כשכבר הייתה אופציה לברר עליו במג״ב הבחורה המפוחדת לקחה צעד אחורה, וביקשה שלא לבדוק.
מצד שני היא נכנסה ממנו להיריון והפילה מתוך חשש שהבחור לא ישוב לחייה, אך הוא שב
ניכר שהוא יודע על שני ניסיונות בירור על זהותו ואולי זאת הסיבה?
המון סדקים בסיפורים על עצמו, והמון סימני שאלה שמדירים שינה מעינייה.
הם היו מנהלים שיחות של 20-10 שעות ביום בממוצע.
צריך לחזור לעבוד באילת החל מיום ראשון עד אמצע נובמבר.
אשמח להצעות מועילות (לא תגידי לה לשכוח) זה בנאלי וברור שניסינו הכל, גם בני משפחתה מעורבים (חלקית) בנושא.
לשמוע מה ניתן להגיד ואיך להסביר שהוא לא ישוב וגם במידה וכן הוא משפיע על סדר יומה היא מפחדת לא לענות לו מנתקת לכולנו לא עונה בווטסאפ לגברים, ומרגישה מאוד מאיומת מכך שכל פעולה ״שלא לרוחו״ תגרור ריב והוא יעלם שוב.
ובמידה וישוב מה היא צריכה לעשות? פיזית לא הצלחנו למנוע ממנה לענות להודעות או לשיחות טלפון ממנו (שחייג מחסוי)
והכי חשוב איך לגרום לה להאמין בעצמה שוב? לצאת מהבית ולחזור לשוק העבודה?
מיותר לציין שהביטחון העצמי נפגע באופן מטורף.
לעזרתכם אודה!!!

האם לייעץ לה להחליף מספר?

לא. שתהיה חזקה ולא תענה למספרים לא מזוהים.

כן, זה יפתור את נסיונו לחפש אותה.

רצוי להתייעץ עם מחלקת משאבי האנוש של העבודה המשותפת.