מישהי פגעה בי בצורה מאוד קשה. לא יכולה לסלוח לה. האם אני אדם רע?

מיל בת 90 | כתבה את השאלה ב-03/10/17 בשעה 12:25

כשהייתי בחורה בתיכון מישהי מהכיתה פגעה בי בצורה *מאוד אבללל מאוד משפילה!!!!*
היא הלבינה את פניי ברבים בצורה נוראית. בגללה כל הכיתה הפסיקה לדבר איתי ואמרו עליי דברים וכולם חשבו עליי דברים, עד היום אני לא בקשר עם אף אחת מהכיתה רק בגלל אותה ילדה. לפני חודשיים התחתנתי ולא הזמנתי אך אחת מהכיתה רק בגלל הבושות ורק בגללה!!! פשוט הרסה את השם שלי מול כולם.
(אגב, אני לא באמת בת 90 כך שלא עבר המון זמן מתקופת התיכון)
מאז, כל שנה לפני כיפור היא שולחת לי הודעת ״התנצלות״...
היא הבינה את זה שהיא פגעה בי, אבל מה שמעצבן אותי זה שהיא תמיד נזכרת לבקש סליחה שניה לפני כיפור (כי היא אישה ״מאמינה״)
בקיצור אף פעם לא סלחתי לה, לא עניתי להודעות שלה, ולא מתכוונת לענות לאישה הזו.
היא בן אדם רע ואני יודעת שגם אם אני אנסה לסלוח זה פשוט לא ילך. אי אפשר לשכוח דבר כזה. זה באמת גרם לי לטראומה נפשית קשה!
האם לדעתכם אני נוהגת בצורה נכונה בכך שאני לא עונה לה? אני פשוט באמת לא חושבת שהיא שווה את זה שאני יענה לה בכלל. אני רוצה שהיא תתמרמר על מה שהיא עשתה לנפש שלי ושתבין שזה לא עובר בקלות (היא אחת שעושה את זה למלא בנות ולא רק לי).
או שאתם חושבים שאולי כדאי שאני יעשה סוף להכל ולנסות להשלים? או לנסות לסלוח עם כמה שזה קשה? ואיך בכלל סולחים?? איך אני אומרת לנפש שלי עכשיו דיי תשכחי מזה הכל בסדר תשכחי מהטראומה תשכחי מהכל.. איך אפשר בכלל??!?
אני יוצאת רעה בעיניכם שאני לא עונה לה כשהיא מבקשת סליחה כל שנה?
מה הייתם עושים במקומי? עונים לה?
אני יודעת שהעוון הוא עליי כי אומרים שמי שלא סולח בכיפור העוון עליו.. אבל אני פשוט באמת לא מצליחה לסלוח! זה משהו פנימי זה לא משהו שאתה יכול להגיד לעצמך וזה קורה.. לסלוח זה משהו אלוקי ולא אנושי, זה דבר קשה מאוד..

האם הייתם סולחים לה?

ממש לא, תתקדמי הלאה ואל תחשבי עליה

כן, היינו סולחים וממשיכים הלאה

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "חברים ואנשים"