שיקר לי שהפשטידה צמחונית, ונפרדנו בגלל שהוא לא כיבד את הערכים שלי, עשיתי טעות?

שירי בת 21 | כתבה את השאלה ב-22/09/17 בשעה 16:46

אני והחבר שלי כבר שנה וחצי יחד.
אני צמחונית מתוך אידיאולוגיה והוא לא.
אף פעם לא נכנסתי לו לצלחת או הערתי לו על זה שהוא אוכל בשר, אני מאמינה שכל אחד והמצפון שלו.
הבעיה שמאז ומתמיד הוא הטיף לי על זה שאני צמחונית.
״למה את כזאת?״ ״נו תפסיקי כבר עם השטיות שלך״ ״נו מה אף פעם לא נישב על ארוחה רומנטית עם סטייק?״ וגם המשפחה שלו תמיד זורקת על זה בדיחות, ואני מבינה שזה בצחוק ואני צוחקת איתם למרות שהרבה פעמים אני גם נפגעת אבל לא אומרת להם.
לעומת זאת לחבר שלי אני כן אומרת ומבקשת שיפסיק להגיד ולהעיר לי על זה, זו הבחירה שלי ושיסתכל על זה מנקודת מבט אחרת שאיזה יפה זה שאכפת לי מאחרים.
ובכל פעם שאני בןכה לו שיפסיק עם זה הוא אןמר שהוא יפסיק וזה לא ממש קורה.
הפעם זה הרגיש לי שזה חצה את הגבול.
מאז שאנחנו יחד יצא לי המון פעמיים לאכול אצל סבתא שלו ובפעם הראשונה שבאתי נתנו לי לאכול פשטידה שהיא הייתה מוצאת חן בעיניי.
ובכל פעם שבאתי אכלתי אותה.
גם הייתה פעם אחת שנסעתי אליו לבסיס והבאתי את האוכל מאמא שלו ואחד מהדברים הייתה הפשטידה הזאת ואכלתי ממנה.
פתאום היה נראה לי שיש בה משהו מוזר.
שאלתי אותו אם יש בזה בשר או עוף? (אני כמה שנים צמחונית ולאבאמת זוכרת את הטעם בשביל לזהות)
הוא אמר שלא יודע והתקשר לאמא שלו ואז היא אמרה שהפעם היא עשתה עם עןף.
הרגשתי רעעם עצמי שאכלתי את זה ורציתי להקיא אבל אמרתי לעצמי שזו פעם אחת וזהקרה בטעות.
אתמול היינו אצל סבתא שלו והייתה את הפשטידה ושאלתי אם יש בה עוף? סבתא שלו אמרה שכן ואני בשיא תמימותי התבאסתי ששוב פעם עשו את זה עם עוף לא כמו בפעמים שאני אכלתי ולא היה.
ואז אמא של חבר שלי קמה בוידוי שתמיד היה שם עוף פשוט לא רצו להרוס לי.
באותו רגע לא היה לי אפילו מה להגיד, לא האמנתי ששיקרו לי ועשו לי דבר כזה.
עכשיו מילא המשפחה שלו, למרות שאני מאוד קרובה אליהם אני לא מצפה מהם לכלום.
אבל החבר שלי כל הפעמיים האלה שתק ולא אמר לי.
הןא שיקר לי בפנים כל פעם. הוא יודע עד כמה זה חשוב לי וכמה אני אוהבת חיות ןהרגשתי שהוא פשוט בגד בי.
הוא פגע בי כל כך שיום שלם לא הייתי מסוגלת לאכול רק מהמחשבה שאכלתי את זה.
המצב הוביל לפרידה כי הרגשתי שכנראה הוא לאיודע לכבד אותי ואת הערכים שלי והוא שיקר לי בפנים ועם כל האהבה שלי אליו קשה לי לסלוח על דבר כזה.
הוא אפילו לא טרח לבקש סליחה כי הוא טוען שהגזמתי.
זה כמו שאני יודעת שהוא בחיים לא יאכל חזיר ואני אשים לא בצלחת מבלי שהוא ידע וכשהוא יגלה אני אגיד לו ״מה אבל זה היה לך טעים לא רציתי להרוס לך״
אני יודעת מה הם הערכים שלו ואני מכבד אותם אז למה הוא לא מכבד אותי?
אני הגזמתי שגרמתי לזה להגמר?

האם הגזמתי בתגובה שלי?

כן

לא