אחרי 3 שנים - בן הזוג שלי מכור למסכים בדרגה מאוד קשה. להיפרד ממנו בגלל זה?

שם בדוי בת 25 | כתבה את השאלה ב-20/09/17 בשעה 20:33

אנחנו בזוגיות כבר 3 שנים ועם הזמן נהיה לי יותר ויותר קשה.
בן הזוג שלי פשוט מכור למסכים ברמה קשה מאוד.
כשיושבים עם המשפחה שלי/המשפחה שלו/חברים שלי - הוא כל הזמן לוקח את הטלפון ליד וסתם נכנס לגלוש בכל מיני אפליקציות כמו 9GAG או IMGUR או סתם בפייסבוק...
אין לו חברים אז נוצר מצב שאין לו הודעות ווטסאפ מהם (אלא רק מהמשפחה) חוץ מחבר אחד שהם משחקים ביחד במחשב דרך הסקייפ.
כשאני מגיעה אליו לבית של ההורים שלו ללילה - הוא רץ למחשב כדי לשחק עם חבר שלו. כשאני מציעה שנפגש עם חבר שלו הוא מסרב בתוקף וכועס שאני לא מבינה אותו שהוא לא רוצה לצאת לשום מקום.
בזמן שאני לומדת (הוא כבר סיים את התואר הראשון ואני לקראת הסיום) - הוא רואה כל הזמן סרטים בלפטופ.
רגע לפני שנכנסים למיטה - הוא באפליקציות בסמארטפון וכשאני רוצה סקס הוא ממש לא בעיניין ואומר שהוא עייף ופשוט מתהפך ונרדם.
בהתחלה חשבתי שבעיה היא בי, אבל אני בחורה מאוד מושכת ומחוזרת עם ראש על הכתפיים ותחביבים של "הדור הישן": אוהבת ספורט (שחייה, כדורסל, טניס, חדר כושר), אוהבת לצאת עם חברים לטיולים וקמפינג (הוא אף פעם במהלך 3 השנים האלה לא זרם איתנו כי הוא לא בקטע), אוהבת לראות סרטים עם חברים (פשוט בגלל ההווי, לא בהכרח בשביל הסרט עצמו), אוהבת סתם לעשות על האש ומדורות עם חברים ולשיר ולנגן ביחד, אוהבת לצאת למסעדות ולבשל עם החברים שלי בבית אפילו... ואז הבנתי שאני בסדר והוא זה שמכור לזה בצורה קשה.
ניסיתי לדבר איתו אבל איך שאני מדברת על דברים מהנושא הזה - כאילו מופר הSAFE ZONE שלו והוא נהיה מאוד אגרסיבי וכועס שאני מתערבת לו בחיים ושאני לא אמא שלו...
הוא לא מסכים לעשות שום דבר שאני אוהבת, אז הפשרה שלנו היא פשוט לראות סרטים וסדרות ביחד כל הזמן.
התייעצתי עם המשפחה שלו והם אמרו לי שהם מסכימים איתי אבל כשהם מנסים לדבר איתו המצב אפילו יותר גרוע. (ננעל בחדר לשחק במחשב וצועק עליהם).
אני לא יודעת מה עוד אפשר לנסות לעשות, וכבר חשבתי אפילו להפרד ממנו בגלל זה...

בן הזוג שלי מכור למסכים בדרגה מאוד קשה (3 שנים ביחד). לא מסכים להקשיב ורק כועס כמו ילד קטן בכל פעם שאני מעירה לו. כבר לא מנהלים שיחות כמו פעם, לא שוכבים. האם זה מצדיק פרידה?

כן

לא