האקסית שלי בחרדה ודיכאון מהפרידה. איך לעזור לה להפסיק לחשוב עלי?

שי בן 22 | כתב את השאלה ב-18/09/17 בשעה 21:53

שלום לכולם ,
ברצוני להבהיר שאני לא זה שבדיכאון או בחרדה אלה זאת האקסית שלי בגלל שאני מאוד מנסה לעזור לה ולא מצליח והמצב רק מדרדר ומדרדר אז אני ממש חייב את העזרה הזאת כי היא לא מוכנה לעשות שום דבר בנוגע לזה .

אז ככה לי ולה היה קשר של 4 חודשים והוא הסתיים כי כמו שכולם יודעים לפעמים דברים לא הכי מסתדרים .

בהתחלה היא הראתה שהפרידה קלה לה והכל כי הקשר נגמר בגלל שלשנינו לא התחפתחו רגשות , היינו מאוד סגורים בקשר (וזה מה שאני אמרתי והתכוונתי וכנראה שהיא גם הסכימה עם זה אבל בתוך תוכה הרגישה אחרת לגמרי)

אחרי חודש ומשהו שחזרנו לבסיס לשרת ביחד (אנחנו משרתים באותו חדר)

היא באה לדבר איתי ואמרה שהיא התחילה לפתח רגשות בזמן הזה שלא היינו ביחד והיא ישבה עם עצמך וחשבה על כמה טוב אני בשבילה והכל ושהיא רוצה לחזור (אני מזכיר לא לקחנו הפסקה אלה נפרדנו סופית ושנינו אמרנו שזה לא התאים)

אני בשלב הזה הכרתי כבר משהי חדשה בעבודה , ולא רציתי להגיד לה את זה עד שכבר לא היה לי כל כך ברירה ואמרתי לה .

מאז הכל התחיל (ולא ספציפית בגלל זה שיש לי משהי אבל זה חלק גדול)

היא במצבים אובדניים בלי סוף היא כל היום רק רושמת לי
היא מאוד חרדתית והסתרית בקטע הזה כי היא חושבת שיש מצב שיהיה בנינו עוד סיכוי למרות שהבהרתי לה שלא יהיה ( והכל בצורה יפה ונכונה)

והמצב הכי גרוע זה שהיא מאשימה את עצמה בכל דבר ! בכל דבר בחיים היא מאשימה את עצמה וזה מה שגורם לה להיכנס למצבים האלה אני הייתי רק הטריגר

היא מאשימה את עצמך שאין לה חברות
היא מאשימה את עצמך שההורים שלה לא עובדים ואין להם כסף
היא מאשימה את עצמה שהיא סתומה שסמכה כל גברים
היא מאשימה את עצמך שהיא התאהבה שוב
היא מאשימה את עצמה בהכל !! כל מה שאתם לא יכולים לחשוב היא מאשימה את עצמך והיא מוציאה את עצמה הדבר הכי קטן שיכול ליהיות היא ממשיכה וממשיכה להגיד " אני כלום , אם אני אמות לאף אחד לא יהיה אכפת אני מפגרת..."

היא לא יוצאת מהמיטה כבר שבועיים היא כל היום חושבת רק דברים שלילים על " מה אני עושה עם החברה ? למה אני לא איתה ? עם מי הוא מדבר ? למה ככה ולמה ככה ? "

ואני מנסה להכניס לה לראש ומתחנן בפניה שתפסיק לחשוב עליי ותתחיל לחשוב על עצמך שתעשה עם זה משהו , ראיתי סרטונים איך לצאת מדיכאון או מה עוזר יותר נכון והיא לא מוכנה לעשות כלום , היא פשוט *כמו* מישהי שמכאיבה לעצמה כל הזמן ? בדיוק ככה רק צובטת את עצמה רק מאשימה את עצמה רק פוגעת בעצמה (עדיין לא בקטע פיזית למרות שהיום היא רצתה לדבר איתי ולהלבין דברים ואיך שהוא זה שוב הגיע לשיחות הלא נכונות והיא פשוט דפקה את הראש בעץ שהיא נשענה עליו הייתי בהלם )

מה שאני רוצה שיהיה לה טוב , אני רק רוצה שהיא תראה חיוך על הפנים שוב .