חברים שלי לאחרונה מדברים הרבה על קנאביס. כדאי לנסות או שזה יגביר את החרדות שלי?

אנונימית בת 17 | כתבה את השאלה ב-16/08/17 בשעה 20:30

אני ממש צריכה עזרה
אני בת 17.4, לאחרונה יש נושא שמאוד מעסיק אותי כתוצאה משיחות עם חברים שלי, צפייה בטלוויזיה והרהורים עם עצמי. הנושא הוא עישון קנאביס (מריחואנה, ג'וינט, ירוק). מאוד מעניין אותי לנסות, אני ילדה שנחשבת ל"ילדה טובה" ותמימה שתמיד עושה דברים לפי החוק ולפי מה שמסכימים לי, לא מחפשת ריגושים יותר מידי (אם בכלל), תמיד מסודרת וחולת שליטה (קונטרול פריק), לאחרונה יצא לי לדבר על קנאביס עם חברים שלי שעישנו והתנסו בזה, והם אמרו לי שזאת הרגשה מדהימה וממש בא לי להתנסות, זה ממש מסקרן אותי אבל מצד שני זה מאוד מפחיד מכמה סיבות:
1. זה מחוץ לחוק
2. זה יגרום לי לא להיות בשליטה על עצמי
3. אני סובלת מחרדות ולעיתים מדיכאון ואני מטופלת כבר בערך שנה (וגם לפני השנה הזאת הייתי מטופלת אבל הייתה הפסקה באמצע) אצל פסיכולוגית וגם עם כדורי ציפרלקס וקראתי שקנאביס עלול להגביר את החרדות.
אני באמת לא יודעת מה לעשות כי כן בא לי להרגיש את הריגוש הזה של משהו אסור או משהו יוצא מהנורמה ואת החוסר שליטה וההשתחררות (אני אף פעם לא מרשה לעצמי להשתחרר ממש) אבל אני ממש מפחדת.

נ.ב- חשבתי שאולי קצת אלכוהול יכול להיות תחליף במקום
נ.ב.2- בבקשה אל תענו ישר שלא כי זה לא חוקי תנסו להבין את שאר נקודות המבט שלי

האם לנסות או לא?

לא

כן

כן עם אנשים שאת סומכת עליהם

את יכולה לנסות אלכוהול במקום