שיבוץ לא מתאים, ולא יודעת אם להצהיר בכלל?

מישל בת 18 | כתבה את השאלה ב-05/06/17 בשעה 13:13

היי,
אני בת 18, דתייה, לומדת באולפנה ומייחלת כבר כמה שנים טובות לעשות שירות משמעותי בצה"ל.
נכנסתי לפרשת דרכים, שובצתי כתצפיתנית במודיעין שדה, תאריך גיוס נוכחי ב-06.08.17 (עוד חודשיים). אני בכלל כיוונתי להתמיין לתכניתן/חיל התקשוב (בהתחלה בכלל הייתי במיונים לחיל המודיעין- 5 יחידות באנגלית, מתמטיקה ומדמ"ח).
אני מאוד חוששת מהשיבוץ שקיבלתי, מבחינה דתית בעיקר. כבר קראתי וחקרתי קצת על התפקיד הזה, על המהות שלו, יציאות הביתה. אני לא יודעת עד כמה התפקיד הזה מתאים לי בתור בחורה דתייה שומרת מצוות (מן הסתם שהתפקיד דורש שמירות בשבתות, חגים ובכלל פעילות מלאה בימים האלו. מאותה סיבה ויתרתי על לוחמה כדי לא להגיע למצב שאני אעמוד בחילול שבת וחג, והנה זה מגיע 'בהפוכה').
אני לא יודעת מה לעשות. החברה שמסביבי לוחצת עליי להצהיר (המשפחה, האולפנה, חברות)- אפילו שאני חודשיים לפני גיוס, והצהרות מתקבלות ככול המאוחר עד 90 יום לפני.
מצד שני, אני ממש רוצה להגיע למסלול תכניתן, אפילו הקבע, זה תחום שאני מאוד קשורה אליו ומתעניינת בו ואני מנסה לשגע את מיטב כמה שאפשר, על דחיית גיוס, על שינוי שיבוץ.
אבל אני לא יודעת אם כדאי לי להצהיר או להמשיך לנסות להילחם עם מיטב- אני מאוד רוצה לשרת בצבא אבל המצב לא מסביר פנים בכלל ומהכיוון שמסתמן, אם אני אצליח לשנות שיבוץ, אני לא אלך לתפקיד שלא מתאים לי.
מצד שני, אם אני מצהירה יש לי קרובי משפחה שיכולים לעזור לי להיכנס לשיבוץ מתאים אפילו שזה יחסית מאוחר.
מצד שלישי, יש את אלומה ארגון לבנות דתיות שמתגייסות, ולנסות להסביר להם את המצב בתקווה שהם יוכלו לעזור לי ולא לוותר על השירות הצבאי.
אני מוסיפה סקר עם כל האפשרויות שעומדות בפני, ואני אשמח אם תוכלו לפרט בעצות מה כדאי לי לעשות.
תודה רבה!

(הנתונים שלי מהצו ראשון- דפ"ר 50, קב"א 51, פרופיל 97. נתוני יום המא"ה- כל הציונים שלי עומדים על 4 ו-5 בדירוג. לא קיבלתי את מסלול התכניתן במנילה, אבל יש לי המלצות).

מה כדאי לי לעשות?

להמשיך להילחם עם מיטב על העברת שיבוץ לתכניתן

להתקשר לאלומה ולהסביר להם את המצב בתקווה שהם יעזרו למעבר

להצהיר, למרות שאני 60 יום לפני גיוס

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מהבקו"ם... ועד מתי?!"