לאחר עקשנות רבה קיבלתי זימון לכושר גיוס במדור בריאות נפש, האם ישחררו אותי מיד?

מלשב בן 17 | כתב את השאלה ב-23/03/17 בשעה 19:52

שלום לכולם,
אתמול הגעתי לצו ראשון לאחר שדחיתי אותו מספר פעמים. כבר שהגעתי עדכנתי בקבלה ששלחתי טפסים מהפסיכולוגית שלי שאיבחנה אצלי דיכאון ונטיות אובדנית אבל הם מאוד התעקשו שאלך ואעשה את כל התהליכים לפני שאני אלך לקבל זימון לקבן.
בגלל שדיברתי המון עם החיילות בלשכה וויתרו לי על רופא ונכנסתי לבדיקות סטנדרטיות שביצעו חיילות- אני מרכיב משקפיים במספר נמוך (כלומר, ראייה לא תקינה) מאוד ואפילו המשקפיים לא ראיתי טוב, בדיקת השתן יצאה לא תקינה גם היא ולחץ הדם יצא 192/134.
במהלך כל הצו הראשון הייתי במצב חרדתי. שלחו אותי בסוף לקבוע זימון לקבן אפילו שלא ביצעתי את רוב התהליכים וקיבלתי תור ל״בדיקת כושר גיוס״.
אני רוצה לציין שאני התחלתי ליטול לאחרונה תרופה פסיכיאטרית לאחר שאובחנתי כסובל מפוסט- טראומה ודיכאון קליני.
אני לא מסוגל להתגייס.
המצב הנפשי הוא לא הכל; אני הומו ויהיה לי קשה מאוד להיות בסביבה שכזו, כחלק מגורמים לדיכאון נגזרים מהנטייה המינית שלי ומהתפיסה המגדרית שלי.
יש לי כמה שאלות שאני חייב מענה עליהם עבור השקט הנפשי שלי-

האם אני אוכל להשתחרר עוד באותו היום של הזימון?
האם גזר הדין של הקבן יתממש או שזה בגדר המלצה?
יזמינו אותי/ יכריחו אותי לעבור בדיקות ומבחנים?
מה התפקיד של ועדה רפואית? והאם מצב כשלי הוא עילה לקבלת פטור? ואם כן איזה?

מאוד חשוב לי לא להסתבך בתוך המערכת הזו- אני מעוניין לצאת ממנה מהר ככל האפשר כיוון שהיא גורמת לי לאי שקט.

תודה רבה לעונים

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מהבקו"ם... ועד מתי?!"