איך אוכל לעבור את הבגרות למרות שאני בעלת חרדה במתמטיקה?

מתקשה בת 23 | כתבה את השאלה ב-04/02/17 בשעה 19:17

היי ,אתחיל בכך שאני משוחררת כבר שנתיים פלוס,שהשתחררתי לקחתי את עצמי בידיים והחלטתי להשלים תעודת בגרות (יש לציין שכמעט ולא הגעתי לספסל הלימודים בימי הבתי ספר ואפשר לומר שהייתי נושרת סמויה עוד בכיתה ה' אבל רק בכיתה י' נשרתי באופן רשמי) כך שמן הסתם היו לי חסכים לימודים מטורפים ולא היה קל לחזור לשגרת לימודים שבעצם אף פעם לא הייתה לי את רוב התעודת בגרות הצלחתי להשלים אך עניין המתמטיקה עודנו נשאר פתוח ,משמע לא קיבלתי תעודת בגרות בגלל המקצוע הזה ..פה מתחילה הבעיה מתמטיקה תמיד מתבססת על חומר קודם ומכיוון שאין לי את הידע הראשוני זה השפיע עליי כשנכנסתי לקורס הכי בסיסי(3יח')אני אפ פעם לא באמת יודעת מה קודם למה האם זו החרדה שגרמה לחסכים במתמטיקה או שמא עצם החוסר הבנה בסיסי גרם לחרדה להתקיים..אני רוצה להפסיק לשאול את השאלה הזו שוב ושוב ולעבור את זה.בקורס כשהייתי בו תמיד התחלתי להתבלבל ולאבד שהמורה שאל אותי שאלה מול כולם ראיתי קיר שחור פשוט.. חוששת שפיתחתי איזה סוג של חרדת מתמטיקה שחוזרת בלופים בכל פעם שאני מנסה להתגבר על זה,אחת הבעיות העיקריות שעוד יותר מקשות עליי זה הפחד לצאת "כסילה"או סתומה אני כל הזמן חושבת על מה המורה או התלמידים יחשבו עליי ופוחדת שישפטו אותי רק על פי כאילו זה שחור או לבן או שאת חכמה או טיפשה ואם את לא מפנימה ישר את החומר אז משהו לא בסדר אצלך וזה כנראה משפיע על אופן הלמידה מרגישה כאילו יכולת החשיבה והפנמה בראש נסגרת לי מהלחץ .אני כן חושבת שיש לי תבונה ויכולות אם כי היסחי דעת יכולים לשבש לי את החשיבה בטירוף ובקלות וזה גם התמודדות בפני עצמה שאני באמת רוצה קודם כל להבין איך אפשר להפחית אותה או לפחות להצליח למרות שהיא קיימת?אני רוצה להאמין שאין סיבה שלא יהיה לי תואר אקדמי וזו רק בעיה שגם אותה אצליח לפתור סופסוף
בסה"כ אני בחורה צעירה ששואפת להצליח במה שהיא התחילה השאלה שלי האם מישהו חווה מצב של חרדת מתמטיקה ובסוף מצא פתרון להתמודד איתו וצלח זאת?? קראתי בוויקפידיה כל חרדת מתמטיקה ואחד הפתרונות היו כדורים של חוסמי בטא (פועלים נגד החרדה מישהו שניסה זאת ויכול להביע חוות דעת ?)תודה מראש(:

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"