מתלבטת בלבחור מגמה שנה הבאה לתיכון, רוצה לבחור במגמת ערבית כדאי לי?

מתלבטת בת 15 | כתבה את השאלה ב-19/01/17 בשעה 17:16

טוב אז היי לכולם..!
אני בכיתה ט' ושנה הבאה אני עולה לתיכון..
המגמות שאני כנראה אבחר זה מדעי החברה וערבית..
מדעי החברה אני בוחרת כי זה נושא שמעניין אותי ואני רוצה להרחיב אותו ל5 יחידות.
וערבית אני בוחרת בגלל כמה סיבות עיקריות:
1.אני טובה במקצוע הזה,ואני טובה בשפות בכללי

2.המורים שלי אומרים לי שזה יפתח לי דלתות בעתיד (כמו בצבא לפי מה שהבנתי) וגם אם לא...ללמוד עוד שפה (ובמיוחד ערבית במדינה כמו שלנו)זה תמיד יתרון.

3.יש לי ציונים טובים,יש לי ראש לזה ויש לי אופי לזה..אז למה לא לעשות עם זה משהו?

מדעי החברה אני יודעת שאני לוקחת במאה אחוז.
על ערבית אני עדיין מתלבטת..המון אנשים עושים לי פרצופים על זה..
אומרים לי שזה חרטה,שזה לא באמת יעזור לי במודעין או בצבא,שזה משעמם,שזה לא יפתח לי דלתות וכדומה..
לגבי המשעמם-אני גם לא הכי מתה על ערבית,אבל אני גם לא מתה על מתמטיקה ואנגלית ..אין לי ממש בעיה ללמוד את המקצוע הזה בת'כלס.

הייתי רוצה לשמוע פה עוד דעות של אנשים לגבי מגמת ערבית..
יתרונות,חסרונות,אם זה טוב,לא טוב וכאלה..
תודה לעוזרים :)

מה אתם חושבים?

תרחיבי ערבית-זה שווה בסוף

אל תרחיבי ערבית-זה באמת חרטה

אחר