גילתי שאבא שלי בוגד באמא שלי, מוזר שאני לא כועס?

מוצלח בן 21 | כתב את השאלה ב-05/01/17 בשעה 21:51

היי,
אני מגיע ממשפחה דתית, אני אישית אתאיסט.
ההורים שלי חיים ביחד בערך כ40 שנה , הקשר שלי איתם הוא לא הכי טוב(הרבה ריבים וקללות ואני די חושב שהם משוגעים), אבל הם עדיין ההורים שלי.
ההורים שלי הם בקשר מוזר כזה לרוב הם רבים(ריבים קשים מעבר לזוג נורמטיבי)
אמא שלי עושה לאבא שלי די הרבה בעיות מצד שני גם הוא משוגע אז אני מניח ששניהם אשמים,
ולפעמים גם אבא שלי לוקח את אמא שלי למסעדות קונה לה דברים ומתנהג יפה ,
אבל בסופו של דבר לי אישית זה נראה כאילו כבר נמאס להם אחד מהשנייה.
בתפקוד כמשפחה אנחנו בסדר(כשאנחנו לא רבים) הולכים לחופשות מידי פעם ועושים ארוחות וכו'.
בשנים האחרונות התחלתי לשים לב שאבא שלי מגיע מאד מאוחר הביתה והרבה פעמים מתרחק ומקיים שיחות טלפון שקטות, הייתי בטוח במאה אחוז שהוא עושה משהו לא טוב אבל לא רציתי לחשוב על הגרוע ביותר.
השבוע הלכתי ליד החדר שלו הבית היה ריק(כנראה הוא לא ידע שאני שם) ושמעתי אותו מדבר עם מישהי , עכשיו בודאות אני יודע שהוא בוגד , אבל לא סתם בוגד , הוא מאוהב בה.
אמא שלי היא אישה די תמימה , אני לא יודע בוודאות שהיא לא יודעת כלום אבל אני מאמין שהיא לא יודעת.
עכשיו די הרבה דברים עוברים לי בראש..

אני לא מתכוון להגיד כלום כרגע לאמא שלי זה בטוח כי אם היא לא יודעת זה יעשה מלא בלאגן ובגיל כזה מבוגר של ההורים שלי לא הייתי רוצה שייפרדו וישנאו וזה יהרוס את המשפחה(לי לא כזה אכפת מההווי המשפחתי אבל לאחים שלי זה כן).

חוץ מזה איפה שהוא אני קצת שמח בשביל אבא שלי שהוא מאוהב עם כמה שאני חושב שהוא דפוק אני מסתכל עליו הוא בן אדם מבוגר ואני מרגיש שמגיע לו קצת להינות מאהבה(שאין בינו לבין אמא שלי אפילו טיפה) אחרי כל השנים האלה שהוא רק דאג למשפחה ופירנס אותנו, אני יודע שאהבה זה דבר חולף אצל כל זוג נשוי אהבה הופכת להרגל אבל במקרה של ההורים שלי זה לא הרגל אלא זה נטו בגלל הילדים וכמובן התדמית בשכונה הדתית אני די בטוח בזה.

מצד שני...
גם אבא שלי בן אדם דתי שכל היום אני רב איתו על דת(כפייה מגיל קטן) ולחשוב שכל הזמן הזה הוא בגד באישתו?! זה הכי צבוע שיש..מה אתה פסיכופט ? אני שואל את עצמי איך הוא משקר לעצמו ככה "אני דתי אלוהים יקבל אותי גם אם ז*ינתי מהצד בזמן שאני נשוי העיקר שהלכתי לבית כנסת והכרחתי את הבנים שלי להיות דתיים"
כאילו אתה בוגד אז לפחות אל תבלבל תשכל על דת ואל תכפה כל הזמן על הילדים שלך.

חוץ מזה שבא לי לראות את האישה הז*נה הזאת שיודעת שהוא נשוי ועדיין יוצאת איתו כמה שנים ואני כששמעתי את השיחה איתה זה היה לי הזוי היא מבקשת כל מיני דברים ושיקנה לה דברים וכל זה קיצר היא שמה ז*ן על אמא שלי.

בתכלס אני לא מרגיש כועס על אבא שלי על זה שהוא בוגד אלא כועס רק בגלל מה שכתבתי וכועס כמובן על האישה השנייה הזאת מי שלא תהיה..
זה קצת מוזר שאני לא כועס עליו על זה שהוא בוגד ? אני מרגיש שזאת לא התגובה הנכונה , אבל אלה הרגשות שלי.

עכשיו אני לא יודע מה לעשות להמשיך לתת לזה לזרום ככה עד שאבא שלי כבר יהיה זקן ויפסיק לעמוד לו? לספר לאחים ? לאמא כרגע זאת לא אפשרות,
אני גם מפחד שאם יהיה ריב גדול איתו על דת פשוט זה ייפלט לי מעצבים..

תודה

מוזר שאני לא כועס?

מוזר

לא מוזר

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "הורות ומשפחה"