אילוסטרציה אילוסטרציה

הזמן

דווח

נהל

ניתקתי לאחותי את האינטרנט בגלל דברים שהיא עשתה, פעלתי נכון?

אחות מודאגת בת 20 | כתבה את השאלה ב-20/10/16 בשעה 21:36

היי לכולם.
אז יש לי אחות בת 14 ויש לה מחשב בחדר.
בזמן האחרון שמתי לב שכל פעם כשאני נכנסת לחדר שלה היא מתחילה לסגור מהר את החלון שהיא נמצאת בו.
ורציתי לראות מה היא עושה, אני יודעת שחדירה לפרטיות זה דבר לא מקובל ואף אחד לא היה רוצה שיחטטו לו בדברים במיוחד אני, אבל עם הנוער שיש היום...
אז החלטתי לבדוק בהיסטוריה ולפי מה שהבנתי היא נמצאת באתר של נערים וילדים כזה, אותו קונספט של האתר הזה. לא כלכך קלטתי את השם שלו אבל ראיתי שיש שם הודעות והחלטתי להסתכל והייתי בהלם!!. כאילו יואו זאת אחותי הקטנה למה מדברים איתה ולמה היא מדברת על דברים כאלה?? היא כלכך תמימה! ושמתי לב שכל הזמן התחילו לשאול אותה שאלות כמו: ראית פעם כזה? את רוצה לראות? והיא עוד הביאה לו את האינסטגרם שלה.
ועוד מישהי שאלה אותה אם היא מאוננת. הייתי בהלם!! רציתי להרביץ לאחותי. כאילו את לא רואה שזה אתר של סוטים מסריחים??
אז החלטתי לנתק לה את האינטרנט בדרך שהיא לא תדע לחבר, למזלי אני מבינה במחשבים ורשתות ככה שהצלחתי לנתק רק את המחשב שלה ולא את שאר הבית.
אתם חושבים שפעלתי נכון? אני לא מוכנה שאחותי תיחשף למקומות האלה.. במיוחד לא בגיל הזה.
או שכדאי גם לספר לאמא על הדבר הזה?
מה דעתכם?
תודה רבה על ההקשבה ואשמח שתעזרו.

מה כדאי לעשות?

לנתק לה את האינטרנט

לספר לאמא