יכול להיות הגורם להתנהגות שלי שאני מרגישה ששולטת בי ולא אני בה?

לינה בת 22 | כתבה את השאלה ב-30/09/16 בשעה 12:34

השאלה והמצב שלי הוא בעיקר על ההתמודדות עצמית אבל זה משפיע גם על הזוגיות שלי ועל כל היבט בערך ביחסים שלי עם אנשים.
הגעתי למסקנה שאני נמנעת מאנשים ומפיתוח קשרים תלותיים (או לפחות מה שבראש שלי נחשב לתלותי).לאחרונה נפרדתי מחבר שלי בדיוק מהסיבה הזו. אני שמה לב איך ממש מגיל צעיר יחסית וזה רק גובר בערך מגיל 15 איך אני נמנעת מאנשים. מצד אחד אני מאוד רוצה שתהיה לי חברה תומכת, חבר אוהב, הורים תומכים והכל.. אבל הבעיה היא שברגע שאני מרגישה בצורה הכי קטנה שמישהו מפתח תלות כלפיי, אני מעלימה את עצמי מהחיים של אותו בן אדם. כאילו אני לא קיימת עוד. הסיבה שנפרדתי מחבר שלי מזה שנתיים היתה שהוא ציין, רק ציין, שזה יהיה נחמד אם גם אני אלך לאותו מוסד אקדמי שהוא לומד בו ונשכיר יחד דירה ויהיו לנו חיים משותפים. הוא לא לחץ, לא שלף טבעת, לא נדר נדרים וכמובן שלא ניסה לקבוע לי עובדה שאני "חייבת ללמוד איפה שהוא לומד". פשוט תפסתי רגליים קרות, הייתי קרירה אליו במשך חודש ולא יכולתי אפילו להסביר למה אני כל כך התרחקתי ממנו ופשוט החלטתי לפרק את היחסים. הדוגמה עם החבר לשעבר היא הטובה ביותר שיש לי לתת. היה לי גם חבר בתיכון שגם פשוט ציין שיהיה נחמד אם נצליח לתחזק את הקשר גם בצבא וגם לאחר שבוע נפרדתי ממנו. חברות שלי שמודיעות לי בתחילת השבוע שהן רוצות להיפגש איתי בסופ"ש מכניס אותי ללחץ היסטרי. כל מה שקשור להתחייבות או שמזכיר לי התחייבות גורם לי פשוט לברוח. אגב זה לא מתבטא בלימודים או משהו כזה. נטו ביחסים שלי עם אנשים. יוצא מצב שאני נשארת לבד רוב הזמן בלי אף אחד וגם זה מפריע לי. מפריע לי שאני לבד ומפריע לי בו זמנית שאני מרגישה שמישהו רוצה שאהיה חלק בחיים שלו.. אני ממש מרגישה קרועה מבפנים. ניסיתי לעבור טיפולים פסיכולוגיים אבל לא הייתי מסוגלת להמשיך ללכת ברגע שהפסיכולוג היה מציין שיש לו ציפייה ממני שאני אבצע משהו עד לפגישה הבאה כמו להיפגש עם חברה טובה או לשבת עם אמא שלי על קפה. פשוט לא הייתי באה לפגישה הבאה ולא עונה יותר לטלפונים מהפסיכולוג. כרגע אובחנתי על ידי פסיכיאטר שאני בדיכאון ויש לטפל בזה. האם הטיפול התרופתי שקיבלתי אמור לעזור לי לאפשר לעצמי להתחבר לאנשים ולאפשר שיתחברו אליי? האם זה יכול להיות הגורם להתנהגות שלי שאני מרגישה ששולטת בי ולא אני בה? כמובן שתרופה פסיכיאטרית משפיעה לאחר שימוש של כחודש, אבל באמת שזה כל כך מעסיק אותי שאני רוצה תשובה לגבי כל זה..

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מה שעובר עליי"