אני משנורר את אבא שלי ועושה עליו מניפולציות כדי שיתן לי כסף, האם אני מניפולטור?

אלון בן 39 | כתב את השאלה ב-27/09/16 בשעה 14:44

אני בן 39 , נשוי ואב ל-2. יש לי אח בן 37 , גרוש ללא ילדים שגר לבד. יש לנו אבא בן 69 אלמן.
אחי טוען שאני משנורר את אבא שלי ועושה עליו מניפולציות כדי שיתן לי כסף.
דוגמא: לילדות צריך לקנות אופניים . אבא שלי רצה לקנות להן בגדים לחג . אמרתי לו שאין צורך השנה כי יש לנו . רמזתי לו שאין להן אופניים אבל לא ביקשתי. הוא התקשר אלי אחרי כמה שעות ואמר שהוא רוצה לקנות להן אופניים .
אח שלי כועס כי הוא אומר שאבא שלי הוא טיפוס מרצה .
אני מצד שני חושב שהוא לא ממש קונה להם דברים מעבר לישיבה בבתי קפה ושלגונים ולא קרה שום דבר אם הוא הוא הוציא 800 ש"ח מתנות לחג.
מצבו הכלכלי תקין (פנסיונר, מעמד בינוני).
מצבי הכלכלי סביר (קצת חובות, מעמד בינוני).
לציין שאם אבא שלי נותן לי מתנה (למשל , תלושים לחג של 600 ש"ח) , אני תמיד מוודא איתו שהוא נותן גם לאחי לפחות את אותו סכום.
הוא לא נותן לנו אלפי שקלים (אלא אם קיבל דיבידנד, ואז הוא מחלק), לא מכסה חובות כך שלא מדובר על מצב שכל שבוע אני ניגש ומבקש או רומז על כסף.
אח שלי כבר שנים מנהל איתי ויכוחים על הכסף של אבא שלי ועל כמה שכל דבר צריך להיות חצי בחצי ואסור לי לבקש כשמצד שני הוא גר אצל אבא שלי הרבה מאד שנים אחרי גיל 20. (גם אם לא ביקש כסף מזומן , עדיין חי אצלו...)
האם אני מניפולטור ? האם אני משנורר?

עדכון מאלון, שואל השאלה 2016-09-28 07:58:37

תודה לכל המגיבים . אני מבין שההסכמה היא שזו מניפולציה אך היא לגיטימית.
בכל זאת , החשש שלי הוא מקרע ביננו באחד הימים. אח שלי חשוב לי מאד , ובכל מקרה, לא מדובר על סכומי כסף גבוהים אלא על מאות שקלים בלבד.
כרגע הוא כועס . לא יודע איך להתפייס איתו , ובכלל, האם זה שאני אזום את הפיוס לא יתן לו את הדחף להמשיך לעשות את זה כל מספר חודשים???
מה דעתכם? ליזום פיוס או לתת לו להתבשל עוד כמה ימים שזה יקרה טבעי?
שמור עדכון

האם לרמוז לסבא לקנות לילדות אופניים זו מניפולטיביות/ שנורריות?

כן, אל תירמוז כלום, אל תבקש כלום.

לא, זכותו לקנות כסבא מה שהוא רוצה לנכדות

תלוי

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "הורות ומשפחה"