אימוני כח מול אירובי, מה לעשות?

אייל בן 41 | כתב את השאלה ב-27/08/16 בשעה 21:11

שלום ,
אני מצטער אם זה יהיה טיפה ארוך,אבל אני חייב לתת קצת רקע לפני כדי שתוכלו לתת לי באמת
את התשובה המקצועית הנכונה ביותר .

אני גם מניח שרק לאנשים ממש מקצועיים ושחיים את התחום,תהיה סבלנות לקרוא ממש את הכל.
כי רק עם כל הנתונים שאביא, יהיה אפשר לתת לי עיצה וחוות דעת .

אז ככה--

אני בן 41 .
1.67 משקל 70 .

בצעירותי (תיכון וכאלה) אף פעם לא הייתי שמן ממש,אלא טיפה מלא .
הייתי תמיד משחק כדורגל, לא היו לי בעיות בריצות ,הייתי פעיל בשיעורי ספורט....לא הילד השמנמן הטיפוסי.

אחרי הצבא הייתי חצי שנה -שנה בחדר כושר--התאמנתי,אבל לא ירדתי במשקל או משהו כזה.
פשוט סתם התאמנתי , הרגשתי יותר חזק כזה....אבל לא אהבתי את הגוף שלי כי ,מבחינתי הייתי מלא כזה.

בגיל 22 החלטתי שאני רוצה לרדת במשקל....פשוט לרדת שממש ייראו.
ועשיתי את דיאטת הלחם.
פתאום הבנתי שהכל ,אבל הכל קשור בתזונה . או לפחות 80 אחוז תזונה!

ירדתי ממשקל של 74 למשקל של 60 במשך 7 חודשים!!
בערך חצי קילו בשבוע....בהחלט ירידה סבירה ולא דיאטת כסאח)

הירידה הייתה דווקא בלי שום ספורט ובלי אימוני כח---אלא רק הקפדה על תזונה נכונה .
פתאום נהייתי רזה . ואהבתי את זה מאוד---הרגשתי מדהים.

הצלחתי להחזיק ככה בערך 10 שנים--עד גיל 32 כזה.
ולצערי, מגיל 32 עד 40 , המשקל עלה ועלה ----וחזרתי חזרה למשקל 74 :(

אני יודע בדיוק איך זה קרה.
זה לא כי נשברתי שהייתי "בתזונה נכונה ".
וזה לא כי "אי אפשר להחזיק שנים עם תזונה נכונה " וכל הקלישאות הללו.

פשוט התחלתי לאכול הרבה הרבה הרבה יותר ממה שבכלל הייתי צריך ,
וזו הייתה בעיקר אכילה רגשית מכל מיני סיבות ותקופות שעברתי בחיים שלי.
כבר פחות שמתי לב לנראות שלי, כבר פחות עיניין אותי איך אני נראה וכו וכו....
ובקיצור---מספיק עלייה שנתית של 2 קילו בקטנה כדי לעלות ב 6 שנים לאט לאט אבל בטוח.
הייתי מודע להשמנה שלי. ולא ממש נלחמתי לעצור.

פה כבר התחילו לראות שהשמנתי----וגם הרבה אנשים העירו לי .
לא נראתי מכוער או מוזנח,חלילה--גם לא במשקל 74---אבל זה לא כיף להרגיש מלא.(מבחינתי לפחות)

אז בשנה האחרונה התחלתי לקחת את עצמי שוב בידיים.
המטרה שלי זה ירידה לאיזור ה 61!

התחלתי לקצץ בכמויות של האוכל
כי ברור לי שזו הייתה הסיבה העיקרית לעלייה שלי ......פשוט אכלתי כמו פגר וסתם באמת בלי סיבה.
כיום אני אוכל הכי נכון שאפשר ,וכמובן לא מרעיב את עצמי או גורם נזק לגוף שלי.
הבדיקות דם שלי ובכלל הבדיקות הכלליות הם מצויינות ,כמו שהייתי בגיל 16 (אף פעם לא היו לי בעיות בריאות
גם שהייתי במשקל 74).

אז התחלתי גם לחזור ולעשות ספורט.
אני עושה הליכות סתם ככה בכיף שלי, 13 ק"מ 4 פעמים בשבוע (כבר חודשיים וחצי).
אני משלב גם ריצה כי אני בכושר מעולה,תמיד הייתי ---
אבל כדי להתמיד, אני יודע שהליכה מהירה מאוד מאוד , יותר כייפית לי.

ואכן התוצאות מגיעות----אחרי חודשיים , התחלתי לרדת מ 74 ל 70 (זה המשקל הנוכחי שלי).

התחלתי לשלב גם פעמיים בשבוע אימוני כח (יש לי בבית מכשירים) .

אני בכוונה רציתי לשלב גם אימוני כח כדי לא לאבד ,כביכול,מסת שריר
וגם כי הבנתי שככל שתהיה לי מסת שריר , אז חילוף החומרים שלי במנוחה יהיה יותר טוב
(כי כרגע מבדיקות שעשיתי אצל איש מקצוע...יש לי חילוף חומרים במנוחה אפסי!!!!!!!)

אבל פה מתחילה הבעיה !!!

הקטע הוא---שכשאנשים שלא ראו אותי ,חודשיים, חודשיים וחצי....(מאז כשהייתי במשקל 74)
פתאום רואים אותי אחרי חודשיים, שאני על 70 קילו.
הם יודעים שקרה לי משהו בגוף----חלק אומרים לי רזית....? חלק חושבים שאולי הסתפרתי ? חח
חלק מסתכלים ,מחמיאים, אבל לא ממש מבינים מה , אז אני קולט שהם לא רוצים להיות מובכים,
אז כבר עדיף לא להגיד כלום חח.

אבל יש גם כאלה שאומרים לי ,"מה זה התרחבת"?? --פפששש.....אתה הולך למכון כושר"? וכו וכו....

עכשיו,מבחינתי, הקטע הזה של "התרחבת" די מוריד לי את הביטחון .
כי זה תמיד מתקשר לי ל "השמנה".
אני יודע שבשביל להעלות מסה,צריך המון אוכל, צריך להשקיע מאוד באימונים וכו וכו---זה לא כזה פשוט.
ובטח בתזונה שאני נמצא בה-----אין מצב בעולם שאני "מעלה מסה".
ועדיין, יש לי גוף כזה מעצבן, רחב כזה בכתפיים ובחלק העליון , שמספיק שאני מתאמן חודש-חודשיים,
ואני כבר מעין "מתנפח" כזה.........
וזה דוחה בעיניי

אני כן רוצה להיות שרירי וכו...
אבל, בגלל כנראה שיש לי אחוזי שומן גבוהים מאוד (התחלתי עם 25 אחוזים)
אז הקטע הזה של פיתוח השרירים,גורם לכך שגם אם אני באמת מתחיל להתחזק ,
אז כשזה בא "על " השומן ביחד, זה נראה ממש לא יפה.

תבינו ,אני נמוך (1.67) אז זה נראה פחות יפה מאשר מישהו מלא ,שמרים משקולות והוא בגובה 1.75 נגיד.

אז חשבתי כבר להפסיק בכלל עם אימוני הכח , וללכת רק על הקטע של התזונה פלוס אירובי וזהו!!
בדיוק כפי שעשיתי בגיל 24, לפני 16 שנה, שירדתי באופן מדהים מ 74 ל 60.

אז בתקופה ההיא, שלא הייתי בכלל עושה אימוני כח ,אלא רק תזונה נכונה ,
כל חצי קילו שהייתי יורד, ממש היה אפשר לראות את זה עליי ואנשים היו ישר מבחינים ואומרים לי "רזית"!
לא כמו היום, שחלק בכלל לא מגיבים, וחלק לא ממש מבינים מה השינוי ?
תסכימו איתי שמי שיורד 4 קילו--רואים את זה עליו ! (אני גם מרגיש בבגדים)
וזה לא שמדובר בירידה "רעה"או "לא יפה".....
ואני בטוח שלא מדובר במסת שריר שאבדה.

האמת שאני ממש אוהב יותר את הגוף שלי שאני רזה ולא כשהוא "מתרחב מהמשקולות".
מצד שני, לא בא לי בגיל 42 להיראות כמו ילד.

בגיל 24 אולי זה עוד התאים לי :)
אבל אני כבר זקן בשביל להיראות בגיל 42 כמו בן 17 חח

אז השאלה שלי

1. האם לדעתכם, כדאי לי להפסיק עם אימוני הכח,עד שאני ארד למשקל סביר ,
60 קילו , ואמשיך ב 13 קמ אירובי 4 פעמים בשבוע....ובטח גם אוריד אחוזי שומן,
ורק אז אחזור לאימוני כח?
זה אפשרי בכלל או בעייתי!?

או ש ...

2. אתם חושבים שעליי להמשיך בכל תוקף בשילוב של הכח, כי מסת השריר שלי מאוד נמוכה
וחייבים לחזק אותה בשילוב עם אירובי----וכך גם חילוף החומרים יואץ והירידה במשקל תועצם.
גם אם במחיר שהגוף שלי "מתרחב" :(

כאמור ,אני באופן אישי מרגיש שאני חייב,פשוט חייב להוריד את אחוזי השומן, לפני הכל :(
ולא שייראו "שהתרחבתי" בזמן שירדתי 4 קילו :( (ו..לא....זה לא שירדתי בשריר. בדוק!)

מתסכל אותי .

תעזרו לי.
מה דעתכם !?

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה
כשזה מגיע לבריאות... העצות שלנו יכולות לעזור, אבל לא מחליפות ייעוץ רפואי

  • בטעינה...

עוד ממדור "שומרים על הגוף"