עיכוב קבלת טפסים חיוניים ע"י מעסיק לשעבר, מה לעשות?

א בן 33 | כתב את השאלה ב-29/04/16 בשעה 19:04

שלום לכם חברים,

שאלתי היא כדלקמן:

לפני כשנתיים וחצי פוטרתי מעבודתי. לאחר פיטוריי קיבלתי את פיצויי הפיטורין לאחר התנהלות קשה מול המעסיק והתחמקויות רבות מצידו.
עבר זמן, וכיום אני במצב כספי רעוע מאוד, ובשל כך, פניתי אל קופת הפנסיה בחברת "מגדל" וגיליתי שישנו שם סכום מכובד שבאפשרותי לפדות לאחר ניכוי מס.
אלא שכחלק מהפרוצדורה לשחרור הכספים מהקופה, עליי להמציא להם את טופס 161 ממולא ע"י המעסיק, וכן טופס "סיום עבודה והעברת בעלות", בלעדיהם אין באפשרותי לקבל את הכספים הנ"ל.

פניתי אל המעסיק לשעבר, וביקשתי כי ימציא לי את הטפסים הללו מלאים על-ידו, אלא שהוא טען מצידו, כי אין באפשרותו לחתום על הטפסים, מכיוון שהחברה שהיתה בבעלותו נמצאת בהליכי פירוק ופשיטת רגל, ורק המפרק הוא בעל זכות החתימה, לדבריו.
מאז אני רודף אחריו ופונה אליו שוב ושוב אך לשווא, אין קול ואין עונה.

שאלתי היא, מה עושים במצב כזה?
האם יש דרך כלשהי שאוכל לקבל את כספיי הפנסיה הצבורים בקופה גם ללא המצאת מסמכים אלו? ואם לא, מה באפשרותי לעשות במידה והעסק בתהליכי פירוק והמעסיק לשעבר מתעלם ומתחמק מפיונתיי?

אודה לעזרתכם בעניין.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "עבודה וקריירה"