אילוסטרציה אילוסטרציה

הזמן

דווח

נהל

אני חולה בסכיזופרניה ואני יוצא עם בחורה, האם אני צריך לספר לה את זה?

ניקו בן 23 | כתב את השאלה ב-09/02/16 בשעה 22:18

אני חולה בסכיזופרניה ולצערי המחלה הזו תורשתית (יכול להיות שהילדים יהיו בראים ויכול להיות שלא )ואני בשלב של השידוכים המחלה לא משפיע לי על התפקוד בחיי היום יום כלל (אף אחד לא יכול לדעת את זה אם אני לא מספר) אני עובד ומנהל חיי חברה וגם הפסיכיאטר כותב בסיכום פגישה איתו שיש לי רמסיה מלאה שזה בריאות מלאה אני רק מקבל תרופה אחת לשבועיים בזריקה האם אני צריך להגיד את זה בזמן הפגישות ?החשש שלי שאם אני יגיד את זה אף אחת לא תסכים לצאת אתי בגלל השם של המחלה למרות שזה לא משפיע עלי בתיפקוד איזה דברים אני חייב לספר ואיזה לא ואם בכלל אני חייב לספר?

עדכון מניקו, שואל השאלה 2018-03-29 09:35:12

שלום אני רוצה לספר לכם שברוך ה' איתחתנתי עם אישה מדימה בריאה בגופה ונפשה סיפרתי לה עוד בתחילת הקשר לא מוקדם מידי על המחלה לקחתי אותה לפסיכיאטר שידבר איתה ויסביר לה על המחלה והיא הסכימה לאיתחתן איתי כי היא ראתה את הטוב שבי כפי שהיא אומרת ברוך ה' יש לנו ילד מדהים שכל אזמן מחייך ואני מאחל לו רק טוב בחיים ועוד חודשים יבלד לנו עוד ילד וברוך ה' אני מקפיד על התרופות ולא היתי מאושפז שוב פעם
שמור עדכון

האם לספר לה?

כן בהתחלה שאין רגש

לא לספר רק אחרי החתונה

כן לספר לפני החתונה להט להט

לספר חלקית (לפני החתונה )שהיו לי פחדים והלכתי לרופא