להמתין עד שתיהיה קביעה מטעם הביטוח הלאומי? או לרדת לרחוב כבר מעכשיו?

גיל בן 22 | כתב את השאלה ב-27/01/15 בשעה 12:47

שלום חברים ,

קוראים לי גיל ואני גר בגליל המערבי. אני חולה במחלת פרקים בעמוד השדרה ומצבי הבריאותי קשה.

לא שירתתי בצבא אך בכל זאת לא וויתרתי לעצמי. עבדתי 4 שנים בעבודות שונות ,משרדים ,מפעלי ייצור ,בתי מלון ,ביניין ועוד.

בחלק מן המקומות הייתי חבר בההסתדרות ,מבטוח בחברות ביטוח טובות ,התנאים הסוציאלים שלי היו בשמיים ,בדרך כלל הייתי עובד עם מעסיקים שהיו להם הסכמים קיבוציים ובכל מקום עבודה בדרך כלל היה לי וועד עובדים.
אף פעם לא התלוננתי על השכר או על המנהלים הישירים שלי.

השנה נשברתי..
המחלה שלי שיתקה לי את רגל שמאל ויש לי המון בעיות רפואיות ,אני מטופל אצל יותר מדי גורמים וחושב על להתחיל טיפולים בגרמניה בהמשך. למה הפרופסורים בארץ כבר התחילו להתייאש מהמצב שלי לאחרונה.. והמחלה מגבילה אותי לעבוד.

כרגע אני לא עובד. אני רב עם הביטוח הלאומי על הזכות שלי לקבל קצבת נכות צמיתה (למרות שאני יודע שהכלבים האלה נותנים בדרך כלל נכות זמנית לצעירים כי הם חלאות שם כולם)
אני כרגע מנהל תיק בעזרת לבנת פורן ואני מאוד אוהב את העבודה שעושה המנהל האישי שלי בחברה. אם לא הם ,ככל הנראה הביטוח הלאומי היו מגלגלים אותי מכל המדרגות.

ועכשיו אני בבית..
אוכל את עצמי .. ההורים מקור הפרנסה היחיד שיש לי כרגע. אם לא הם ,ככל הנראה הייתי יורד לרחוב.
שמעתם פעם על דבר כזה ?
בעל מגבלויות יורד לרחוב כדי לאכול יחד עם החותלים והכלבים?
יש הרבה כאלה במדינה הזו. הרבה אנשים בעלי מגבלויות שירדו לרחוב ,לא חסר כאלה. זו מדינה מתוקנת ,זו המדינה שאני חיי בה.

התהליך של התביעה ארוך מאוד..
אני יצטרך לשבת עכשיו בבית ללא תעסוקה וללא כלום ,להסתובב בין רופאים ובין וועדות של הביטוח הלאומי.
בסוף אני גם בטוח שהם ידחו אותי על סף ,יזרקו את התביעה שלי לפח. ככה פקידי התביעות שלהם עובדים. (גם אם אקבל קצבה ,עדיין אמשיך לחשוב כך ,כי זה מה שהם. אגב ,אני כמעט בטוח שלא אקבל קצבה.)

למה אתם חושבים שאני לא אקבל קצבה?

מסיבה מאוד פשוטה!

אחרי שהרופא בוועדה אמר לי :

"אני לא מוכן לאשר לך את האחוזים המספקים מכיוון שאתה עוד צעיר וכמו שמצאו תרופה לסרטן ,ימצאו גם לך."

עכשיו בטח אני אשב שנה בבית ,אסגור את הבסטה ואחזור שוב פעם לעבוד בזמן שאני סובל מכאבים ומחזיק במקל כדי להשען עליו. אלך בטח לאיזה משרד לעבוד בשירות לקוחות /מכירה/שיווק או משהו כדי להתחיל את החודש תוך כדי שאני זוחל הביתה מכאבים. הרי אף בוס לא מוכן לשמוע אותך אומר לו :" אדוני ,אני צריך מנוחה רגע כדי לשחרר את השרירים ולנסות לעזור לעצמי." כי הרי בשבילו זה לא כלכלי.

יש לנו "ארץ נהדרת".

אני אוכל את עצמי מדאגות ,כל עוד שאני בבית אני לא מסוגל כמעט לצאת החוצה מרוב הכאבים. מה לעשות ?
להמתין עד שתיהיה קביעה מטעם הביטוח הלאומי הזה?
או לרדת לרחוב כבר מעכשיו?

עדכון מגיל, שואל השאלה 2015-01-27 13:19:04

אני רוצה לציין שמבחינת הפרופסור המטפל בי ,
ניתן לנסות טיפול כימיוטרפי במחלה מה שיגידיל את הסיכוי להתפתחות גידולים וזיהומים אחרים. אני מתנגד לכך בתוקף מכיוון שאף אחד לא יכול להבטיח לי שזה יעזור. חלק מהמומחים טוענים שזה גם יכול לפגוע.

ככה שמבחינת ביטוח לאומי ,אם אני לא מוכן להרוג את עצמי ,מבחינתם זו עילה לא לאשר לי את הקצבה. זה שנגרם לי נזק בלתי הפיך ואני לוקח 7 כדורים ביום זה לא מזיז להם. לא מזיז להם את ההשפעה של התרופות וגם לא מזיז להם שאני לא יכול לדרוך על רגל שמאל. מבחינתם ,קודם כל תנסה להרוג את עצמך ,אחר כך תשכול אם לפנות אלינו.
שמור עדכון

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מה שעובר עליי"