אני וחברה הכי טובה שלי רבנו, מה לעשות?

אנונימית בת 14 | כתבה את השאלה ב-05/05/24 בשעה 10:22

אוקיי, אני לא יגיד את השם שלי אבל אני בת 14, אני וחברה הכי טובה שלי למשך 6 שנים האחרונות רבנו,
מתחילת שנה הכל היה רגיל ממש, אנחנו חברות ממש טובות ומדברות על הכל ובאמת קשר ממש בריא והיא מאוד חשובה לי וזה הדדי. בחודשיים האחרונים היא התחילה להכיר עוד בנות ובאמת שאני הכי בסדר עם זה בעולם רק שהיה לה טוב. אז באופן טבעי התקרבתי לעוד שתי בנות ועדיין היינו ביחד כל הזמן כן? ופתאום היא התחילה לעשות לי קטעים כמו נגיד בפורים קבענו להתחפש ביחד וקניתי את כל הדברים וזה ואז פתאום היא אומרת לי שהיא כנראה מתחפשת עם מישהי שרבתי איתה, והיה גם שבוע תחפושות כזה וכתבתי בקבוצה של החבורה שלנו מי רוצה להתחפש איתי והיא עשתה לי סצנה על למה לא שאלתי אותה קודם וזה ויצא האמרתי סליחה בלי שהבנתי למה. והתחלתי לראות שאני כבר לא הבחירה הראשונה שלה אבל לא עשיתי סצנה כי מותר לה להכיר עוד חברות והכל בסדר , אז בעיקר התקרבתי לחברה אחת לא יותר מידי אבל יותר מהרגיל , ואז שבוע לפניי חופש פסח היינו אומרות לסוע לאנשהו מטעם בית ספר וקבענו לשבת ביחד ובסוף היא ישבה ליד מישהי אחת בלי להגיד לי וישבתי לבד בסוף , זה נשמע דפוק אבל זה פגע בי כי בחיים לא הייתי נותנת לה לשבת לבד בלי להודיע לה.
אז הבנתי את הרמז כי לא רציתי ללחוץ עליה או משהו ופשוט מצאתי לעצמי עוד חברות ולא התרחקתי ממנה פשוט רציתי לא להיות לבד בסוף.
יום לפניי שיצאנו לחופש היינו כל החברות 4 בנות, זה היה כזה יום מאוד חופשי ולא למדנו הרבה , ראינו שהיא קצת מנותקת אז שאלנו מה קרה ולא ענתה אז פשוט היינו איתה ופעם ב שאלנו אם היא צריכה משהו ולא עזבנו אותה לרגע.
ואז בשעה האחרונה היא התחילה לבכות, יש שאלתי מה קרה ובאמת ניסיתי לנחם , והיא קמה והלכה עם ילדה שצחקה עליי ממש על דברים ועל ההורים שלי וזה שאין לי אבא וכאלה ובכללי ידוע שהיא שונאת אותי . ואז הילדה הזאת כתבה לי הודעה שאני וחברה שהתקרבתי עליה כל הזמן צוחקות עליה וכאלה וקיצר הודעה ממש לא מתאימה. גם אני יודעת שזה בסך הכל מקנאה כי אני מכירה אותה. גם תמיד לה מותר להכיר אנשים ולהיות עם מי שבא לה ופתאום אני כבר לא רציתי להיפגע מזה אז טיפה הכרתי עוד חברות שבכלל אחת מהם היא מתוך החבורה שלנו . זה היה ממש מגעיל כי אני גם יודעת שהיא אמרה לה לכתוב את ההודעה הזאתי. ואז לא דיברנו כמעט כל החופש והיא סיננה כל פעם שכתבתי משהו בקבוצה וכאלה. היה לי ממש טוב בחופש באמת אבל בכל זאת זה העיק עליי. היום חזרנו לבית ספר ובהתחלה היא לא דיברה איתי בכלל ואז היא פתאום דיברה כאילו הכל רגיל ואנחנו יושבות אחת ליד השניה.
אני לא יודעת מה לעשות כי היא פגעה בי ממש וגם חברות שלי אמרו לי, אבל כאילו אני תמיד יוצאת לא בסדר ולא באלי להתחיל ריב. אבל גם כאילו לא באלי שזה יעבור בשקט . מה לעשות? לדבר איתי? איך בכלל
באמת אשמח לעזרה. תודה מראש