3 שנים בטיפולי פוריות ולא רואה פיתרון באופק, האם מישהי פנתה לפונדקאות?

אנונימית בת 30 | כתבה את השאלה ב-01/03/24 בשעה 11:43

שלום לכולן,
זה פעם ראשונה שאני הולכת להתייעץ ברחבי האינטרנט אז בבקשה לא לשפוט כי הנושא רגיש ולא רגיל.
אני ובן זוגי נשואים כבר 6 שנים, התחתנו די מוקדם כי רצינו והרגשנו מוכנים. המשכנו את הזוגיות כרגיל למרות המעמד הזוגי ולא חשבנו על ילדים. כל אחד טיפח את הקריירה שלו וגם את החלק שלו בזוגיות שלנו, ולפני שנתיים אימצנו אפילו כלב וחתול.
בלי קשר, ב3 השנים האחרונות, התחילו מחשבות על הבאת ילדים לעולם עוד לפני חיות המחמד והתחלנו להתקל בקשיים מצידי, בבעיה נפשית להכנס להריון למרות שכן יש רצון להביא ילדים מבחינת 2 הצדדים. ולאחר שעשיתי קצת מחקר הבנתי שיש דבר מוכר שנקרא פוביה מהריון ולידה ובעקבות כך החלטתי לנסות טיפולים פסיכולוגיים cbt על מנת לנסות לטפל בעצמי בפוביה הזו כי אני רוצה ילדים עם בן זוגי. מפה לשם אני כבר 3 שנים בטיפול ואני לא רואה אופק של פיתרון בפוביה להתגברות עליה. ניסינו כל מיני דברים בפגישות ההם אני והמטפלת. בסופו של דבר הבנתי שכנראה לא אצליח להתגבר על זה שכנראה שאנחנו צריכים לפנות להליך פונדקאי. כמובן שהכל עוד בחיתולים ותלוי בהחלטה שלנו.
מה שרציתי לברר האם יש כאן נשים שנמצאות באותו מצב כמוני או היו במצב כזה? והאם פניתן לפונדקאות בחו"ל? כי בארץ זה לא אפשרי כשיש בעיה נפשית ורגשית בדקתי זאת בגלל הדת כמובן וזה...
איך סיפרתם למשפחה? האם תמכו בכם? האם קיבלו את זה? אני ממש חוששת מהצעד הזה כי זה גם המון כסף וגם מלא הליכים רפואיים וגם לא יודעת אם יקבלו את זה או לא

תודה מראש לעונות

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "היריון ולידה"