קיבלתי פטור שמירות בצבא בגלל בעיה בגב ולא מתחשבים בו, מה אני יכולה עוד לעשות?

אנונימית בת 20 | כתבה את השאלה ב-02/06/23 בשעה 11:02

היי, לא ממש יצא לי לרשום כאן לפני ואני לא יודעת כלכך איך זה עובד אבל מקווה שאסביר את עצמי טוב
ואני ממש אשמח לעזרה שלכם כי אני באמת כבר לא יודעת למי לפנות או מה לעשות
אז ככה, אני בת 20 והתגייסתי בסוף דצמבר שנה שעברה אני עושה יומיות בגדוד תקשוב,
יש לי בעיה בגב שגיליתי עליה בצב ראשון, והיא עקמת של 56 מעלות, זו בעיה שבגללה אני סובלת מכאבים קשים מאוד בגב באופן יום יומי,וקיבלתי על זה פרופיל 45 בצבא,
זו בעיה שבגיל שלי קשה לסדר אותה והיא מצריכה ניתוח מאוד קשה ומסובך,
אני לא רוצה לצאת מהצבא כי זה חשוב לי אז אני נשארת ואעשה את הניתוח כשאשתחרר,
בכל מקרה מקווה שהבנתם את העיקר ממה שהסברתי ועכשיו אספר לכם על הבעיה שקשורה לצבא, שמתי לב שכשאני עושה שמירות אצלנו בבסיס אני קמה בבוקר עם כאבי דקירות בגב, ממש כאלה שקשה לנשום ושאני מרגישה בין 3 -5 ימים אחרי השמירה , ופניתי לרופא יחידה עם הבעיה ובהתחלה הוא התעלם ואמר שאין פטור שמירות, ואם יש לי בעיה אני צריכה להשתחרר מהצבא, והסברתי לו שזה לא המטרה שלי ושאני כן יכולה לשרת פשוט השמירות זה משהו שגורם לי סבל וכאבים ממש קשים, ככה תקופה ואחרי כל שמירה הוא הביא לי גימלים , שזה מגוחך כי הוא הביא גימלים בגלל שאחרי שמירות הוא ראה שאני בכאבים ושאני לא כשירה להשאר בבסיס, בקצרה מה שקרה מאז זה שקיבלתי פטורים זמניים משמירות, של 25,45,90 ימים, ובשלב מסויים הוא הפסיק לתת לי,
שלחו אותי להמון רופאים אורטופדיים וקיבלתי הרבה המלצות, ואיתן הלכתי לרתח אורטופדיה שהסברתי לו. בדיוק איך מתנהלת שמירה אצלנו (הוא הכי בכיר בתחום) ואמרתי לו שכנראה בגלל המיטה או הישיבה הממושכת יש לי כאבים כאלה ואחרים, הוא בדק אותי והחליט להביא לי פטור שמירות קבוע,
נתתי את זה לרסרית והיא הלכה למרפאה ובדקה ממש לעומק את המשמעות של ״פטור שמירות״ והם הגיעו לאיזה סעיף שבגלל שהשמורות אצלנו הן בלי נשק זה לא נחשב ואפשר לעקוף את הפטור,
הלכתי לסגן מפקד בסיס וניסיתי באמת להסביר לו את המצב ושא אתי לרופאים האלה איך השמירות אצלנו מתנהלות והם עדיין אישרו המליצו והביאו לי פטור קבוע,
והוא התעלם והחליט לשים אותי בכל מקרה.
ניסיתי לקבול ובגלל שהפקודה היא על סעיף חוקי אין לי הרבה מה לעשות, וכרגע אני במצב שאני מפחדת שבשמירה הבאה שאעשה שוב אלך למיון ואצטרך לקחת כדורים ולהיות במצב כזה, בבקשה אם למישהו יש רעיון או יכול לעזור אשמח מאוד

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מהבקו"ם... ועד מתי?!"